Újraforgatják a RENT című musicalt

2017 október 01. vasárnap, 12:01

2019. január 27-én tűzi műsorra az amerikai FOX televíziós csatorna a RENT című musical élőszereplős verzióját.

A RENT a Pulitzer-díjas Jonathan Larson világhírű darabja, mely Puccini Bohémélet című műve alapján készült. A musicalben New York durvasága és lármája, a kábítószerproblémák, az AIDS, a kilátástalanság, a művészlét bizonytalansága, a szenvedélybetegségek kerülnek fókuszba. Ez nem véletlen, hiszen a darab részint önéletrajzi ihletésű. Larson évekig bizonytalan sorsú, New York-i, éhező művész volt. A zenés színházért feladta az anyagi biztonságot. Reményét és félelmeit átadta karaktereinek. A RENT szereplőihez hasonlóan ő is rossz körülmények között élt, melynek elemeit beépítette történetébe.

A musicalt a ’90-es évek közepén mutatták be New York-ban, és elképesztően sikeres lett, népszerűségének köszönhetően az off-Broadway produkciót hamarosan nagyobb színházba, a Nederlander Theatre-be  kellett költöztetni. A sikert és pozitív kritikákat a szerző már nem élhette meg. Jonathan Larson súlyos betegségben a premier előtt elhunyt.

A RENT-ből 2005-ben film készült, melyben az eredeti színpadi verzióból Idina Menzel, Anthony Rapp és Adam Pascal is szerepelt. 2019-ben pedig érkezik az élőszereplős változat a FOX-on.

Forrás: Színház.org, Broadway.com