Amy Winehouse életéről készül musical

2017 október 14. szombat, 16:19

Az énekesnő tragikusan fiatalon, 27 éves korában hunyt el. Rövid, de elképesztően sikeres pályájáról és magánéleti problémáiról, függőségeiről is szól majd az új zenés darab. A musicalt a West Enden mutatják be, és természetesen Amy Winehouse legsikeresebb dalai, pl. A Rehab és a Tears Dry On Their Own is szerepelnek az előadásban. A premier dátumáról még nincs információ.

Az énekesnő édesapja múlt héten a londoni Amy Winehouse Foundation gálán a The Sun-nak elárulta, hogy a darab az életet és a zenét ünnepli, ugyanakkor arra is rávilágít milyen démonokkal küzdött Amy, és milyen hullámzó és beteges volt a viszonya férjével, a drogfüggő Blake Fielder-Civillel. Azt is hozzátette, hogy szeretnék bemutatni milyen volt valójában Amy Winehouse.

Amy Winehouse minden idők legtöbb Grammy-díját nyert angol női előadója volt. A Rolling Stone magazin a 451. helyre rangsorolta Winehouse Back To Black lemezét a “Minden idők 500 Legjobb Albuma” listán. 27 éves korában hunyt el 2011. július 23-án, Londonban. A törvényszéki orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint alkoholmérgezés okozta halálát.