Indul a Robin Hood musical turné

2017 október 15. vasárnap, 14:48

Kovács Áron, Gubik Petra, Forgács Péter és Dancs János főszereplésével turnéra indul a Robin Hood musical. Az előadást október 25-én a Papp László Budapest Sportarénában is láthatják.

A musicalben feldolgozott legenda a világ egyik leghíresebb története, mely olyan örök emberi értékekről szól, mint a hazaszeretet, hűség, az igazság keresése, szabadságvágy.  Az előadás rendezője és zeneszerzője Szomor György, a dalszövegeket Miklós Tibor írta.

A főbb szerepekben Kovács Áron mellett  Forgács Péter, Gesztesi Károly, Vastag Tamás és az Operettszínház színésznője, Gubik Petra is színpadra lép. A romantikus történet élő zenekarral kel életre. Az előadás koreográfusa Fincza Erika, a díszletet Bátonyi György, Szolga István, míg a jelmezeket Papp Janó jegyzi.

Robin Hood az angol mondakör és folklór egyik legismertebb hőse, „a tolvajok fejedelme”. Egy törvényen kívüli képzett íjász, aki társai segítségével fosztogatja az angliai Nottinghamshire megyében utazókat. Leginkább arról közismert, hogy „elvesz a gazdagoktól, és a szegényeknek ad”. Emlékét rengeteg könyv, film, képregény és játék őrzi.

A Robin Hood musical ősbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartották, pár év szünet után pedig megújult szereposztásban, felfrissülve láthatják újra a nézők.

Turnéállomások:

október 6. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
október 7. Győr, Városi Egyetemi Csarnok
október 13. Veszprém Aréna
október 25. a Papp László Budapest Sportaréna
november 4. Szeged, Szegedi Városi Sportcsarnok

Robin Hood
Musical két részben

Rendező, zeneszerző: Szomor György
Dalszöveg szerző: Miklós Tibor

Robin Hood – Kovács Áron
Oroszlánszívű Richárd – Dancs János
Nottinghami bíró – Forgács Péter
Lady Mariann – Gubik Petra
Lord Gisborne – Gerner Csaba
William – Vastag Tamás / Veréb Tamás
Little John – Hajdú István
Lady Marian szolgálója – Palla Szabina
Tuck barát – Gesztesi Károly