Feke Pállal és Serbán Attilával készül a magyar Blues Brothers

2017 október 18. szerda, 15:15

A Blues Brothers magyar változatát mutatja be tavasszal a Soproni Petőfi Színház. A nagyszabású előadás előkészületei már megkezdődtek, Feke Pál és Serbán Attila repülős és motoros jeleneteket is forgatott a előadáshoz. 

Feke Pál, Vizsi Lajos pilóta és Serbán Attila

Feke Pál elmondta: a világhírű film alapján álmodtak színpadra egy olyan két részes showt, amelyben az alkotásból ismert dalokat hallhatják a nézők. Miklós Tibor fordításainak köszönhetően ráadásul magyarul énekelnek. Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai is. A látványtervező Madarász János “Madár”, a koreográfus Túri Lajos, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A produkció rendezője, művészeti vezetője Feke Pál és Serbán Attila. 

Az alkotók szándéka szerint humoros, néha komikus, lendületes, igazi, az egész színházat megmozgató showt szeretnének a közönségnek adni. Ezért már most megkezdték az előkészületeket. Repülőgépes, motoros jelenteket forgattak Sopronban és környékén, valamint a Veszprém megyei Dákán. Az előadás ugyanis úgy kezdődik, hogy a blues testvérek világ körüli turnéjuk állomásaként Sopronba érkeznek, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetekbe kerülve jutnak el a színházig.

A szereplők ezzel a motorral vágnak neki a kalandoknak

Természetesen, az elmaradhatatlan fekete öltöny, kalap és fekete napszemüveg sem hiányozhat Elwood Blues — Feke Pál és  Jake Blues —  Serbán Attila ruhatárából, miközben olyan ismert világslágereket hoznak magukkal az 1980-as filmből, mint a Sweet Home Chicago, Everybody Needs Somebody to Love, Gimme Some Lovin’, vagy éppen a Jailhouse Rock.

Feke Pál bízik abban, hogy a közönség ugyanolyan szeretettel fogadja majd ezt az előadást is, mint két éve a Zene, New York, Szerelem című produkciójukat, amely a soproni színház egyik emlékezetes sikerei közé tartozott. A The Blues Brothers — A magyar változat című kétrészes show premierje április 14-én lesz Sopronban, s a tervek szerint az előadás országos turnéra is indul.

The Blues Brothers – The Hungarian Version
show két részben

Blues Elwood: Feke Pál
Blues Jake: Serbán Attila
Közreműködik a The Blues Brothers Band és a Sopron Balett

Fordította, magyar dalszövegek: Miklós Tibor
Magyar változat: Szente Vajk, Feke Pál és Serbán Attila
Díszlet: Tóth Kázmér, Feke Pál és Serbán Attila
Látványtervező: Madarász “Madár” János
Jelmeztervező: Szélyes Andrea
Sound Supervisor: Mohai György
Koreográfus: Túri Lajos
Rendező és művészeti vezető: Feke Pál és Serbán Attila