Országos turnéra indul a Mamma Mia!

2017 október 20. péntek, 11:32

A Madách Színház produkciója, a Mamma Mia! országos turnéra indul a jövő év elején: Szombathelyen, Veszprémben, Pécsen és Győrben is láthatják az előadást. A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. Így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhetett a darab a magyar nézők elé.

A Mamma Mia! eredeti produkcióját először Londonban vitte színre Judy Craymer, Catherine Johnson és Phyllida Lloyd, Magyarországon pedig 2014 szeptemberében mutatta be a Madách Színház.

A 6 kontinensen több mint 60 millió néző által látott és a filmvászonról is jól ismert, ABBA-slágereket felvonultató sikermusical iránt az elmúlt években óriási volt az érdeklődés, jelenleg is több hónapra előre elfogytak rá a jegyek. A szuperprodukció népszerűségét az is jól mutatja, hogy immár a negyedik évadban van műsoron a darab a Madách Színházban, és lassan a 300. előadás következik.


A Madách Színház előadását eddig összesen több mint 250 000 néző látta!

A teátrum 10 éven keresztül tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodott. A hosszú tárgyalási folyamat után sikerült megszerezni a jogot, így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhetett a darab a magyar nézők elé, a világon egyedülálló módon, hiszen a musical 1999-es londoni ősbemutatója óta eddig mindig és mindenhol Phyllida Lloyd rendezésében és Anthony Van Laast koreográfiájával láthatta a közönség.

Turnéra indul az ABBA-musical

Jövőre a Mamma Mia! országos turnéra indul. 

A turné pontos állomásait ITT találják meg. 

A 2018-as turné előtt azonban november 17-én és 18-án a Debreceni Főnix Csarnokban is műsorra kerül! A nagyszínpadokat fergeteges diszkóhangulat tölt meg, ugyanis az előadás művészeihez csatlakozhat a közönség is. A musical fináléja hagyományosan közös tánccal végződik.