Gyerekszereplőket keresnek a Billy Elliot musicalbe!

2017 október 24. kedd, 16:35

A Magyar Állami Operaház Szirtes Tamás rendezésében hármas szereposztásban 2016. július 29-én bemutatta a világhírű Billy Elliot – a Musical című produkciót, amely az azonos című, ugyancsak világsikert aratott film alapján készült. Most újra a gyermek Billy-t keresik!

A musicalt 2005-ben vitték színre Londonban, zenéjét Elton John, szövegét Lee Hall írta. A darab egy fiú táncossá válásának történetéről szól.

KERESIK A 2018/2019-ES ÉVAD ELŐADÁSAINAK GYERMEK FŐSZEREPLŐIT:

Felhívják a jelentkezők figyelmét, hogy tekintettel a produkció sajátosságaira, a próbaidőszakot hosszú felkészítő munka előzi meg.

Olyan táncolni szerető, 9-12 éves fiúkat keresnek, akik
– jó fizikai adottságokkal,
– jó állóképességgel,
– jó ritmusérzékkel,
valamint a tánchoz szükséges egyéb készségekkel és adottságokkal rendelkeznek, és még nem mutál a hangjuk.

Előnyt jelent bármilyen fajta táncos gyakorlat az alábbi stílusokban: néptánc, modern, hip-hop, street dance, sztepp, latin, verseny- és showtánc, jazz, rock and roll, klasszikus balett. Előnyt jelent továbbá bármilyen akrobatikus mozgásban való gyakorlat.

A tánc casting időpontja: 2017. november 5. 11:00
Helyszín:  Operaház, 1061 Budapest, Andrássy út 22.
Tánc casting: tánc- és mozgáskészség felmérése különböző táncstílusokban

A gyakorlatokkal a jelentkezők a helyszínen ismerkednek meg. Felkészülés nem szükséges. A jelentkező hozzon magával táncra alkalmas ruhát és cipőt!

Az első forduló vizsgabizottságának tagjai a Magyar Nemzeti Balettintézet mesterei, a bizottság elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója. A bizottság által alkalmasnak talált gyermekek lehetőséget kapnak, hogy tánctanulmányaikat a Magyar Nemzeti Balettintézetben folytassák.

Ének-próza casting: zenei és színészi képességek felmérése
Ezen csak a tánc castingon továbbjutottak vehetnek részt.

Az ének meghallgatás anyaga: két Billy Elliot-dal előadása (kottát, szöveget biztosítunk)
A színészmesterség anyaga: két szabadon választott vers, vagy egy vers és egy prózai anyag (meserészlet, monológ stb.) előadása

Az énekes meghallgatást követő tíz napon belül eredményt hirdetünk, minden jelentkező e-mailben kap értesítést.

Jelentkezni telefonon vagy e-mailben lehet.

Telefonszám: +36 70 420 1051
E-mail cím: billyelliot@opera.hu

Adják meg a jelentkező nevét, korát, esetleges táncos előképzettségét, magasságát, elérhetőségét, valamint mellékeljenek egy darab arcképet.

FELKÉSZÍTŐ IDŐSZAK

A meghallgatáson sikeresen szereplő fiúk azonnal megkezdik a felkészülést  a Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium  intenzív tánctréningjén (workshop).

A képzés az alábbi tantárgyakból áll:
– tánc (klasszikus balett, amerikai sztepp, modern és musical tánc);
– ének(beszédtechnika, hangképzés és magánének);
– színészmesterség

Felhívják a figyelmet arra, hogy a felkészítő időszak rendkívüli megterhelést jelent, és nagy odaadást, alkalmazkodást kíván mind a leendő főszereplők, mind családjuk részéről! Kérjük, kizárólag ennek tudomásul vételével jelentkezzenek!