A Queen legendás tagja lepte meg próbán a We Will Rock You musical társulatát

2017 november 05. vasárnap, 13:15

November 24-én mutatják be Budapesten a We Will Rock You című musicalt. Szombat este a legendás Queen együttes Adam Lambert énekessel a fővárosban koncertezett, a show előtt Brian May szólógitáros, dalszerző látogatott el a zenés darab egyik próbájára.

Az együttes világhírű gitárosa rendkívül közvetlen és kedves volt a jelen lévő alkotókkal és a fiatal színészekkel, akiket teljesen lenyűgözött a váratlan látogató. Brian May is csodálattal nyilatkozott a tehetséges előadókról és már aznap este boldogan posztolt látogatásáról saját Instagram oldalán.

Brian May a We Will Rock You csapatával

“Látni ezt a fiatal csapatot ezzel a hihetetlen energiával, és ahogy előadják ezt az új, bámulatos koreográfiát, miközben olyan magas szinten énekelnek, az egyszerűen lenyűgöző! Én pontosan tudom, mennyi munka van abban, hogy ez ilyen szinten működjön. Ez egy remek érzés, és szerintem ez a musical sokkal tovább fog élni, mint mi, ezt már a születésekor is így éreztem, és erre igazán büszke vagyok. Láttam sok díszlet- és jelmeztervet, melyek elképesztőek. Imádom, hogy ez az előadás ennyire új és kreatív.” – mondta a zenész.

Túri Lajos Péter, Brian May, Cornelius Baltus, Kentaur

A 2002-ben bemutatott világsiker, a Queen dalokból készült We Will Rock You musical Európától Amerikáig mindenhol siker volt, sőt még Las Vegasban is játszották, és évek óta tervben szerepelt a musical filmes feldolgozása is. Az előadást eddig nem láthatta a magyar közönség, hiszen a világkörüli turné országunkba nem jutott el. Azonban 2017-ben a Queen musical végre Magyarországra érkezik a PS Produkciónak köszönhetően.

A főszereplők: Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Siklósi Balázs, Sári Éva, Egyházi Géza, Balogh Anna, Szemenyei János, Végh Péter, Vadász Gábor, Stéphanie Schlesser

Brian May a próbán

Az előadást 6 kontinensen, eddig 17 országban, több mint 16 millió néző fogadta tomboló ovációval. Londonban, a Dominion Színházban a rekord ideig, 12 éven át játszott 4600 előadáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között Olivier-díjat is nyert.

Simon Edit producer az előadás rendezésére Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként vált ismertté Magyarországon. A díszlet- és jelmeztervező Kentaur, a koreográfus Túri Lajos Péter, a művészeti vezető Póka Balázs.

Kentaur, Brian May, Simon Edit producer

A Queen slágerei köré álmodott futurisztikus vígjáték szövegkönyvét Ben Elton jegyzi. Az előadásban olyan jól ismert Queen klasszikusok hangzanak el, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a Bohemian Rhapsody, az Under Pressure, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champion és persze a musical címadó dala, a We Will Rock You. A budapesti előadás próbafolyamata júniusban kezdődött, az alkotói teamnek rendkívüli tehetségű csapatot sikerült kiválogatnia. Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát.

Brian May a próbán

GaGa konszern, Killer Queen és a többiek:

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, az iPlanet nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. A valódi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és az igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt…

A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan rock és pop legendák neveit viselik, mint például Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Presser Pici, Bródy Tini, Bono és Buddy Holly.