Elton John is énekelt Az Oroszlánkirály jubileumi előadásán

2017 november 09. csütörtök, 16:22

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a Broadwayn Az Oroszlánkirály című musicalt, Sir Elton John és Tim Rice zseniális alkotását, mely azóta meghódította a világot.

Hétvégén ünnepelték a kerek jubileumot, az előadás után pedig a kreatív team és az eredeti szereposztás tagjai közül  Sir Tim Rice, Julie Taymor, Lebo M., Garth Fagan, Mark Mancina, Roger Allers, Irene Mecchi is meghajolt a színpadon. Elton John pedig különleges meglepetéssel készült: elénekelte a darab egyik legnagyobb slágerét, a “Circle of Life” című számot.

A világhírű musical számokban:

– 17 ezer órát töltöttek el a maszkmesterek az elmúlt 20 évben azzal, hogy a karakterek tökéletes külsővel állhassanak színpadra

– 200 bábú szerepel a produkcióban

– 142 ember dolgozik minden egyes előadáson, ebbe a színészek, a színpadmenedzserek, a fodrászok, öltöztetők ugyanúgy beletartoznak, mint a biztonsági őr vagy a pszichológus.

– 8 nyelvre fordították le eddig a musicalt

– 6 Tony-díjat nyert a zenés darab

– 2 Broadway-színházban játszották eddig a produkciót

Az Oroszlánkirály jelenleg is fut a Broadwayn, a Minskoff Theatre-ben és hamarosan élőszereplős verzió készül a műből mások mellett Beyoncé Knowles és a James Earl Jones főszereplésével, Jon Favreau rendezésében.

Színház.org