Márciusban jelenik meg Andrew Lloyd Webber első önéletrajza

2017 november 12. vasárnap, 16:39

Andrew Lloyd Webber önéletrajzi könyve a HarperCollins kiadó égisze alatt jelenik meg jövőre, a világhírű zeneszerző 70. születésnapja előtt. Webber azt meséli, hogy bár sokáig sikerült ellenállnia, végül engedett a család és a barátok akaratának és megírta önéletrajzát.

Az elmúlt években számos könyvet írtak már Lloyd Webber életéről, ám a március 6-án megjelenő Unmasked (Maszk nélkül) lesz az első, amelyben maga a komponista idézi fel életének meghatározó eseményeit.

A HarperCollins kiadó ígérete szerint a könyvből kiderül, miként hozott szerencsét vagy épp csalódást Lloyd Webber életébe a sors és a körülmények találkozása, és a kötet bemutatja azt a szenvedélyt is, amely a mai napig inspirálja őt. A könyvben Webber elemzi saját zenéjét és történeteket mesél mások mellett Elaine Paige-ről, Sarah Brightmanről, David Frostról, Judi Denchről, Richard Bransonról, Milos Formanról, Placido Domingóról és Barbra Streisandről. De történeteket olvashatunk majd közös munkáiról mások mellett Tim Rice-szal, Robert Stigwooddal vagy Cameron Mackintosh-sal.

Andrew Lloyd Webbert a zenés színház egyik legsikeresebb zeneszerzőjeként tartják számon. Nevéhez fűződik egyebek között a Jézus Krisztus Szupersztár, a Macskák, Az Operaház fantomja, a Sunset Boulevard, a Rocksuli, a József és a színes szélesvásznú álomkabát és az Evita is.

Számos díjban részesült, többek között hét Tony-díjban és hat Olivier-díjban, egy Golden Globe-díjban és egy Oscar-díjban, valamint három Grammy-díjban. A zeneszerző jövő márciusban, nem sokkal a könyve megjelenését követően ünnepli 70. születésnapját.

Forrás: Színház.org, MTI