Ricse, Ricse, Beatrice – Rock musical az Újszínházban

2017 november 22. szerda, 14:19

Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll a Ricse, Ricse, Beatrice című rock musical középpontjában, melyet november 24-én az Újszínházban mutatnak be.

Nagy Feró évtizedeken keresztül folyamatosan meg tudott újulni, magas művészi színvonalon valósította meg zenei elképzeléseit. Személyisége tökéletesen alkalmas arra, hogy a magyar hőst, az egyszerű “nép fiát” tárja a nézők elé, aki öntudatosságával, hitével, tehetségével és született színészi képességeivel mindig átlépett az elé gördített akadályokon – vélik az alkotók.

A múlt rendszerben a Beatrice a Titkos Szolgálat által megfigyelt együttes volt, a Történeti Hivatal dokumentumainak tanúsága szerint folyamatosan jelentettek koncertjeikről és figyelemmel kísérték a zenekar tagjainak életét. A műben elhangzanak a Beatrice emblematikus dalai, mint a Jerikó, Angyalföld, Nagyvárosi farkas, Motorizált nemzedék, Térden állva, Késő már és természetesen a későbbi slágerek, mint az Azok a boldog szép napok is.

A produkció rendezője Bozsogi János, koreográfusa Szelőczey Dóra. A díszlet- és jelmeztervező Húros Annamária. Az új rock musicalben mások mellett Kurkó József Kristóf, Nagy Feró, Farkasházi Réka, Fehérvári Péter, Siklósi Örs, Vass György, Szakács Tibor, Koncz Gábor, Csurka László, Almási Sándor, Ifj. Jászai László, Gregor Bernadett és Incze József szerepel.

Nagy Feró és a Beatrice zenekar tagjai mellett a kor jellegzetes 80-as évek jellegzetes figurái is megelevenednek,majd a darabban, Korda György mellet az feltűnik az akkori lemezgyártás hazai mogulja, Erdős Péter is.

Gregor Bernadett például Csuka Mónika bőrébe bújik. “Velem együtt az egész társulat nagyon várja a darabot. Nem egy szokványos előadásra készülünk, hisz a zenekar majd élőben játszik, és táncosok is részt vesznek a produkcióban. Én Feró első feleségét, Csuka Mónikát alakítom, aki az eredeti Betrice zenekar alapító tagja volt.” – mesélte a színésznő.

A premiert november 24-én tartják.