Újra látható a Klebelsberg Kultúrkúriában A dzsungel könyve

2017 november 24. péntek, 14:45

A Rudyard Kipling könyvén alapuló musical különlegesen látványos bábszínpadi változata, a Harlekin Bábszínház előadásában a látogatók kérése alapján december 10-én ismét a Kultúrkúriában szerepel.

Közel húsz esztendeje, hogy egy igazi sikertörténet indult útjára a Pesti Színházban. Új magyar musical született, amely töretlen népszerűségének és számos színházi bemutatójának köszönhetően mára klasszikussá vált. A farkasok között nevelkedett Maugli története fülbemászó zenébe és leleményes dalszövegekbe ágyazva, minden korosztály számára garantált szórakozást biztosít.

A bölcs Balu, a féltőn óvó Bagira, a bosszút szomjazó Sír Kán története nem nélkülözi az izgalmakat, ahogyan az örökérvényű tanulságokat sem. A Harlekin Bábszínház elsőként tett rá kísérletet, hogy bábok és színészek által elevenedjen meg a musical.

“A dzsungel első számú törvénye: elsősorban mindenki a saját életbenmaradásáért felel. Ne állj szóba a majmokkal, ne feleselj Baluval, és vésd eszedbe: vedlés idején Ká nem csak rövidlátó, de nagyot is hall. Mindig légy udvarias, használd a mesterszavakat és tartsd tiszteletben Csil munkáját. Ha mindent megtanultál, akkor indulhatsz, de ne feledd: a Dzsungel Könyvét nem te írod, te csak lépkedsz a köveken, amelyek olykor olyan utakra is terelnek, ahol még nem járt más előtted. Felkészültél az utazásra?” – áll a társulat ajánlójában.

Dés László-Geszti Péter-Békés Pál A dzsungel könyve

Maugli – Zádori Szilárd
Balu – Herein János
Bagira – Mészáros Pancsa
Túna – Szűcs Réka
Sír Kán – Sóvári Csaba
Akela – Szilner Olivér
Ká – Nánásy Ágnes
Csil – Soó Gyöngyvér
Majom – Szabados Böbe
Továbbá: Maruzs Nikolett, Kovács Máté, Kiss Alexandra A bábszínpadi változatot készítette: Tóth Réka Ágnes és Halasi Dániel
Báb-és díszlettervező: Csonka Erzsébet
Koreográfus: Fosztó András

Rendező: Halasi Dániel
Az előadást 3 éven aluli gyermekek számára nem ajánlják!