“Több, mint két felvonásnyi nevetés” – Csoportterápia Simon Kornél rendezésében Tatabányán

2017 november 25. szombat, 12:22

Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila mjuzikelkámedijének premierjét november 25-én tartják a tatabányai színházban.



A Csoportterápia résztvevőiként Pilnay Sárát, Dévai Balázst, Lass Beát, Mikola Gergőt, Gulyás Hermann Sándort és Lapis Erikát láthatják a nézők.

Ajánló a darab elé:

Ha úgy érzed széthullott minden, ami volt, hogy nagy a gond, hogy egy ideje kissé borúsabb az ég, mint volt, akkor irány a csoportterápia.
Ha rettegsz attól, hogy megtámad valami betegség, ha csak attól rettegsz, hogy rettegsz, ha félsz, hogy nem tudod ki az, akit szerethetsz, ha már azt sem tudod, ki vagy valójában, akkor irány a csoportterápia.
No de mi van akkor, ha a csoportterápián csak beteg van, orvos egy szál se?
Mi van, ha valaki tévedésből van itt, mert ő csak a színjátszó szakkörbe érkezett?
Hol bujkál az elveszett ikertestvér?
Ki lehet-e cserélni az ember hangját?
Létezik-e szerelem első látásra?

Ehhez hasonló kérdésekre keres választ a Csoportterápia sok zenével, rengeteg nevetéssel.

A rendező szavaival az előadásról:

Simon Kornél a premierrel kapcsolatban elmondta: “Nem most találkozom először a Csoportterápiával, tekintve az ősbemutató óta játszom a Madách színházbeli előadás egyik főszerepét, illetve én rendeztem a győri előadást. Azt hiszem, az, hogy színészként és rendezőként – teljesen eltérő aspektusból – már nagyon jól ismerem a darabot, különös helyzetet jelent. Most az érdekelt elsősorban, hogy a Jászai Mari Színház színészeire igazítva, hogyan tudunk egy új előadást létrehozni. Természetesen sem a budapesti, sem a győri előadás szempontjából nem szeretnék önmagam epigonává válni. Az elmúlt évadban rendeztem Tatabányán a Black Comedy című bohózatot, ami több volt számomra, mint kellemes munka, nagyon megkedveltem mindenkit, akivel együtt dolgoztunk az előadáson”.

“Azért tartom fontos tapasztalatnak a Black Comedy itteni létrehozását, mert bizonyos mértékig párhuzamot érzek a két darab látszólagos könnyedsége között. Ahogyan a Black Comedy sem azért „fekete”, mert kimegy a biztosíték és hirtelen sötét lesz a színpadon, hanem attól, mert a szituáció a tragikomikum határait súrolja, a Csoportterápia is sokkal több, mint két felvonásnyi nevetés remek zenével. Ebben a darabban nagyon érzékenyen, egy patikamérleg pontosságával mérték ki a szerzők a komikus és a drámai helyzetek egyensúlyát, amitől hihetetlenül humoros, ugyanakkor a drámájával is hatni képes „mjuzikelkámedi” született. Egy bizonyos ponton túl megváltozik a közönség nevetésének minősége, és jó esetben egészen szélsőséges, katartikus hatást vált ki a nézőből a humor és a szereplők drámájának átélése” – fejtette ki a rendező.

Fotó: Prokl Violetta

További információk és jegyvásárlás itt.