Retropoly – Musical készült a ’90-es évek slágereivel

2017 december 01. péntek, 13:04

A ’90-es évek legnagyobb magyar slágereivel készült zenés darab, amely decemberben több városban is látható. A Retropoly főszereplői mások mellett Zoltán Erika, Danics Dóra, Magyar Attila és Mészáros Árpád Zsolt, a rendező Vizeli Csaba. A darab visszarepít a 20 évvel ezelőtti Magyarországra, ahol egy szerelmi történeten keresztül elevenednek meg az akkori mindennapok. Ugyan eltelt 20 év, azonban a ’90-es évek slágerei a mai napig élénken élnek mindenkiben, és az időutazáshoz bőven elég, ha meghalljuk a dalokat…

Fotó: www.retropoly.hu

Egy izgalmas zenei produkcióról:

A ’90-es évek közepe. Mindenkit megcsap a kapitalizmus szele, út- és szabadságkeresés, döcögő vállalkozások, mutyizás, az alvilági figurák térnyerése, bulik és zene jellemzik a korszakot. Pisti, a Retropoly társkereső tulajdonosa, több figyelmet fordít a hódításokra, mint a vállalkozására, így hamarosan a helyi gengszterfőnök markában találja magát. Amikor a félénk Lali bekopog hozzájuk, Pisti azonnal meglátja benne a levehető balekot. Igen ám, de ehhez Lalinak is lesz egy-két szava…Szerelem, hazugság, kutyaszorító, komikus bonyodalmak, egy emlékezetkieséses anya ámokfutása, verőlegények és főhősök a pácban, tanácsadásban vérprofi rokonok, figyelemreméltó takarítónő, a ’90-es évek legnépszerűbb slágerei, 21. századi látvány, és valódi időutazás várja a nézőket.

Fotó: www.retropoly.hu

Ezeket a dalokat ismerve, rájöttem, hogy mindegyiknek van egy saját története, és ezek a sztorik egységeket is képezhetnek, így fogalmazódott meg bennem, hogy egy musical formájában egybegyúrjam őket. A dalok esetében az volt a legfontosabb, hogy közismert, népszerű slágerek legyenek, amik, ha felcsendülnek, azonnal éneklésre, dúdolásra késztessék a közönséget, és nem mellesleg előtörjenek belőlük az emlékek.” – mondta Varga Zsolt, aki külön hangsúlyt fektet a koreográfiára, és arra, hogy a színpadi- és látvány show a mai kort idézze.

A musicalben  Zoltán Erika, Danics Dóra, Kecskés Tímea, Kuczmann Ágnes, Sári Évi, Somorjai Ilone Bee, Barabás Kiss Zoltán, Baronits Gábor, Ganxta Zolee, Magyar Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Mr. Busta, Sipos Tamás, Száraz Tamás szerepel.

A Retroploy turnéállomásai:

2017. december 1. – Debrecen – Lovarda
2017. december 7. Salgótarján – Sportcsarnok
2017. december 12. Budapest – Sport 11
2017. december 18. Kecskemét – Messzi István Sportcsarnok
2017. december 28. Szeged – Városi Sportcsarnok