Az internetfüggőségről szól a Szent Imre Gimnázium musicalje

2017 december 09. szombat, 16:23

A mai fiatal generáció egyik legégetőbb problémáját, az internetfüggőség témáját járja körül a 10. szint című musical, amelyet a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanulói adnak elő nagy sikerrel.

A Szent Imre Gimnázium a Rohamivók 2015-ös nagy sikerű bemutatója után ismét a tinédzserek világa felé fordul idén bemutatott darabjában – immár sokkal komolyabb témákat boncolgatva. A 10. szint olyan kérdéseket vesz górcső alá, mint a függőség, a manapság égető problémaként, egyenesen generációs és kortünetként jelentkező bullying, azaz zaklatás, valamint az elfogadás és a tolerancia. A darab szorosan és élesen reflektál a Z generációt érintő problémákra, az elhagyatottság érzésére, a szorongásra és a sodródásra, arra a létélményre, melyet a formálódó tizenévesek manapság nap mint nap megélnek.

Fotó: szig.hu

Az előadás szereplői ugyan egytől egyig gyerekszínészek.

“Előző zenés darabunk, a két évvel ezelőtt bemutatott Rohamivók a fiatalok alkohol- és drogproblémáiról szólt és nagy érdeklődés kísérte az előadásokat, de a szereplők időközben leérettségiztek. Az új darabban is aktuális témák kerülnek elő, az internetfüggőség mellett a közösségi médián történő zaklatások” – mesélte Kovácsházi István operaénekes, a 10. szint írója, rendezője, zeneszerzője. Mint kifejtette, az iskola tanulói közül nagyon sokat tanulnak zenét, énekelnek, ami megkönnyíti a darab előadását. A 10. szintet a tervek szerint más iskolákban is előadják.

Fotó: szig.hu

A musical főszereplője Varga Balázs, a gimnázium tanulója arról beszélt, hogy az általa alakított fiatal elszigetelődik a külvilágtól a netfüggőség miatt, végül külső segítséggel, egy pszichológus segítségével tud kilábalni a problémából.

Fotó: szig.hu

Valóság „Level 10.” – Merre tovább, Z generáció?

Milyen az, ha valami a hatalmába kerít, és nem tudsz szabadulni tőle? Mit adnál azért, hogy megszerezd, ha elveszik tőled? Mihez kezdesz a segítő kézzel? Vajon van kiút? E súlyos kérdések mentén indul el a Ciszterci Szent Imre Gimnázium legújabb zenés produkciója – félelem, szenvedés, boldogság, szorongás és felszabadultság, álom és valóság határmezsgyéjén egyensúlyoz a 10. szint.

Forrás: szig.hu, MTI

 

 
 

Kapcsolódó anyagok