Alice Cooper alakítja Heródest a Jézus Krisztus Szupersztárban

2017 december 12. kedd, 11:39

A rock and roll legendás alakja játssza húsvét vasárnap Heródes királyt a Jézus Krisztus Szupersztár élőszereplős verziójában az NBC csatornán.

Webber világhírű rockoperája április 1-jén lesz műsoron az amerikai televízióban. Az NBC szórakoztató műsorokért felelős igazgatója, Robert Greenblatt úgy véli: “Alice Cooper a tökéletes rock sztár, egy legenda, aki a legjobb választás Heródes szerepére.”

Alice Cooper, Fotó: NBC

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice 1971-ben bemutatott rock operája Jézus életének utolsó hetéről szól, alapmű. A színdarabból 1973-ban film készült Ted Neeley főszereplésével, mely ma már generációk kedvence. 2018 tavaszán pedig újra életre kel a legendás előadás, a zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabját televíziós műsorként is láthatják majd a nézők.

A különleges, kifejezetten a televízió nézőinek készülő darab rendezője az a David Leveaux, aki a Royal Shakespeare Company-val is dolgozott már, és több mint 10 prózai és zenés művet állított színpadra a Broadwayn, valamint nevéhez köthető a Nine című musical.

Alice Cooper a rock zene ikonja, 26 albuma jelent meg karrierje során, ezek közül a legnépszerűbb a “Billion Dollar Babies” és a “School’s Out”. Decemberben fejezte be világkörüli, öt kontinenst érintő turnéját.

A Jesus Christ Superstar Live! olyan produkciókat követ a sorban az NBC műsorán, mint a Peter Pan Live!, The Wiz Live!, a Grease Live! és a Hairspray Live!.

Színház.org