Szőcs Artur rendezésében készül a Chicago a Móricz Zsigmond Színházban

2017 december 14. csütörtök, 11:07

„Chicago – a musicalek királynője” – ezzel a mondattal kezdte Szőcs Artur rendező a Chicago című előadás olvasópróbáját Nyíregyházán.

A Chicago a zenés színház egyik alapműve, a Kander – Ebb – Fosse  világszerte játszott, sok ezer előadást megért musicalje bűnről, bűnösökről, áldozatokról és tettesekről, a showbusiness, a hírnév és manipuláció csillogó és rémisztő világáról. A darabot először 1975-ben mutatták be New Yorkban, majd számos teátrum is műsorára tűzte. A Chicago Renée Zellweger és Catherine Zeta-Jones főszereplésével filmen is óriási sikert aratott.

Az 1920-as évek romlott amerikai világát Nyíregyházán először 2018.január 20-án láthatja majd a közönség.

Chicago olvasópróba

Egy legendás musicalről:

A történet középpontjában két nő áll. A hamvasabb Roxie sóvárogva figyeli Velma, a dörzsölt és befutott táncos-énekes sikereit. Erős akaratú, gátlástalan és sugárzóan tehetséges ő is – és gyilkos. Amikor a pályáját egyengető férfiról kiderül, hogy kihasználja és becsapja, Roxie gyilkosságba keveredik, börtönbe kerül. A sztárügyvéd Billy Flynn segítségét kéri, aki elvállalja az ügyet, mert fantáziát lát abban, hogy a peres üggyel a nyilvánosság elé lépve faragjanak hírességet az önvédelemből önkéntelenül gyilkoló, ártatlan kislány figurájából. Velma nem nézheti tétlenül a feltörekvő riválist, ezért ő is akcióba lendül a híradásokat a sajtón keresztül mohón váró közönség kegyeiért.

Az egyik lány gátlástalansága fűti a másikét, és a recept működik, a világ felfigyel és drukkolni kezd. De ez a figyelem becsapós: hőseink sikereit éppoly rajongással fogadná, mint csúfos bukását… A show, a bulvár és a valóságos bűnök világa varázslatos és mocskos szenzációvá keveredik össze, de a lányok feje fölött lebegő halálbüntetés veszélye nagyon is valós…

Az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke a Chicago című világhírű musicalben debütál majd a nyíregyházi közönség előtt. A színésznő a Lokál Extrának árulta el, Roxie karrierista, s bár férjezett, reméli, a szeretője segíti, hogy táncos-énekesként „befusson”. Hamarosan rájön, hogy a férfi csak kihasználta őt, ezért hirtelen felindulásból megöli… Nagyon érdekesnek tartja, hogy bár számító az általa játszott nő, aki a médiát és a bíróságot is manipulálja, mégis szerethetővé válik.

A Kosik Anita által alakított Velma befutott sztár a történet kezdetén is, de szintén börtönbe kerül, ahol a „halálsoron” találkozva rivalizálni kezdenek… Napjainkban is gyakran hallani, hogy a karrier érdekében sokan mindenre készek, mások pedig igyekeznek ezt kihasználni. Szerinte a nőiességgel élni és visszaélni két különböző dolog. A médiát pedig sosem az igazság érdekli, kivéve, ha az igazság maga is egy szaftos sztori.

Chicago olvasópróba

Az előadásban Zsigmond Emőke és Kosik Anita mellett Czvikker Lilla, Nagyidai Gergő, Kuthy Patrícia, Tóth Zolka, Horváth Margit és Tóth Károly is szerepel. A Chicago rendezője Szőcs Artur.

 

 

 
 

Kapcsolódó anyagok