Leforgatták a Mamma Mia! folytatását

2017 december 19. kedd, 9:06

Pontosabban befejezték a forgatást. A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmet 2018. július 19-én láthatjuk először a hazai mozikban, de addig is zajlanak az utómunkák.

Az már biztos, hogy az előző rész összes fontos szereplője visszatér a második részben, Meryl Streeptől Amanda Seyfrieden és Colin Firth-ön át Pierce Brosnanig. Játszik benne Cher is, ő alakítja a főszereplő Sophie nagymamáját.

Lily James a Mamma Mia! forgatásán, fotó: http://celebmafia.com

Új dalok is helyet kapnak a produkcióban, így nem csak a régi slágerek csendülnek fel: a minőségről pedig Benny Ulvaeus egykori ABBA-tag gondoskodik, aki már az előző részben is producerként dolgozott.

A cselekmény egy része a hatvanas években játszódik, bemutatván a szereplők előéletét. A fiatal Meryl Streepet Lily James alakítja. A cselekmény ott folytatódik, ahol az előző rész története abbamaradt.

Producerként Judy Craymer és Gary Goetzman, míg executive producerként Tom Hanks, Rita Wilson, Phyllida Lloyd, Richard Curtis és Nicky Kentish Barnes is erősíti a stábot. Az eredeti produkciót először Londonban Judy Craymer, Richard East és Björn Ulvaeus vitte színre a Littlestar előadásaként, a Universal együttműködésével.

Megérkezett az első előzetes is a filmhez:

Az első Mamma Mia! pedig minden idők legtöbb bevételét hozó filmmusicale, világszerte több mint 450 millió fontos (156 milliárd forintos) bevételt produkált. Filmzenéje több mint 20 országban lett platinalemez. A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a musicalt. A bemutatót 2014-ben tartották, azóta is ez a teátrum egyik legsikeresebb darabja.