John Legend alakítja Jézust Webber rockoperájában

2017 december 20. szerda, 14:38

Újabb hír látott napvilágot az NBC csatorna élőszereplős, zenés produkciójáról. Jézust John Legend játssza majd a Jézus Krisztus Szupersztárban. A hírt elsőként Andrew Lloyd Webber tette közzé a közösségi hálón.

A Jézus Krisztus Szupersztár 2018 tavaszán, húsvétkor debütál az amerikai televíziós csatornán. A show producerei a zeneszerző Andrew Lloyd Webber és Tim Rice lesznek, mellettük Marc Platt, Craig Zedon, és Neil Meron irányítja a felvételeket.

John Legend, fotó: Rolling Stone

A Szupersztár 1970-ben zenei albumként debütált, a darab a Broadwayre egy évvel később érkezett meg. 1973-ban pedig elkészült minden idők egyik legsikeresebb musicalfilmje, a Jézus Krisztus Szupersztár Ted Neeley-vel a címszerepben. 2018 tavaszán pedig újra életre kel a legendás előadás, a zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabját televíziós műsorként is láthatják majd a nézők.

Pár hete az alkotók elárulták, hogy a rock ikon, Alice Cooper alakítja majd Heródest az előadásban. Jézus szerepében pedig az énekes, színész John Legend lesz látható, aki többek között 10 Grammy-díj büszke tulajdonosa. A musicalek sem állnak tőle távol, tavaly a Szépség és a Szörnyeteg című film egyik betétdalát énekelte közösen Ariana Grande-val.