Milyen zenés filmeket mutatnak be nálunk az ünnepek alatt?

2017 december 24. vasárnap, 11:08

December 28-án érkezik Anna Kendrickkel a Tökéletes hang 3, és ezen a napon mutatják be itthon a Hugh Jackman főszereplésével készült A legnagyobb showman című amerikai életrajzi drámát is.

Tökéletes hang 3:

Az első két rész fantasztikus sikere természetesen felvetette a kérdést, hogy legyen-e harmadik Tökéletes hang is. A franchise producerei, Paul Brooks (Gold Circle), illetve Max Handelman és Elizabeth Banks (Brownstone Productions) biztosan voltak abban, hogy van még egy harmadik történet is, de nem akarták elkapkodni.

Tökéletes hang 3

„Sokat dolgoztunk azon, hogy a második rész sztorija szervesen illeszkedjen az elsőhöz, és türelemmel láttunk munkához, hogy hasonlóan épkézláb történettel álljunk elő harmadjára a folytatásban. Időbe telt, de meg is lett az eredménye – mondja Brooks. – A Bellák befejezték az egyetemet, és próbálják kitalálni, mihez kezdjenek hosszú távon. A húszas éveik közepén járnak, természetes, hogy beköszönt náluk az életnegyedi válság.”

Banks számára a harmadik résszel elérkezett a nagy pillanat. Kezdettől a sorozat egyik producere volt, a hatalmas sikert aratott második résznek pedig már a rendezője is. Ráadásul a film egyik főszerepét is elvállalta: az acapellamániás Gailt alakította, aki tűzön-vizen át kitart a Bellák mellett. Most azt a célt tűzte ki maguk elé, hogy a sorozat új irányban fejlődjön. „A harmadik részben nem csupán több az éneklés és tánc, de az új produkció szabályos akciófilmnek is mondható – magyarázza Banks.

A film főszereplője Anna Kendrick (Beca) egyik legnagyobb sikerét az Egek ura (Up in the Air) című drámában aratta, Oscar-díjra jelölték teljesítményéért. Alakításáért megkapta a kritikusok kamarájának díját, s többek között jelölték Arany Glóbuszra és a színészkamara díjára is.

A Tökéletes hang főszereplőjeként hatalmas népszerűséget vívott ki magának. A filmben elhangzott Cups című dala 4 év alatt 380 millió letöltést ért el a YouTube-on, a szerzemény különböző változatai is további százmilliós kattintást kaptak, és a szám platinalemez lett Amerikában.

Pályafutását a világot jelentő deszkákon kezdte, tizenkét évesen ő volt a második legfiatalabb színésznő, akit Tonyra jelöltek (a High Society című musicalben nyújtott alakításáért).

A legnagyobb showman

A legnagyobb showman:

 A legnagyobb showman egy eredeti és merész új musical, amely a showbiznisz születését mutatja be, s valóra vált álmokkal ejt ámulatba. A P.T. Barnum féktelen képzelőereje inspirálta film egy látnok történetét meséli el, akinek semmije sem volt, de az egész világot meghódította lenyűgöző, szemkápráztató produkciójával.

Az eredeti dalokkal tarkított, három Golden Globe-díjra jelölt musical főbb szerepeiben az Oscar-díjra jelölt Hugh Jackman, Zac Efron, az Oscar-díjra jelölt Michelle Williams, Rebecca Ferguson és Zendaya láthatók.

Érdekességek a fimről:

-A legnagyobb showman Zac Efron ötödik musicalje. Korábbi musicaljei között szerepelt a Szerelmes hangjegyek-trilógia és a Hajlakk.

Hugh Jackman egy interjúban elárulta, hogy 2009 óta arról álmodik, hogy elkészüljön a film.

-Ez Hugh Jackman első musicalje a 2012 A nyomorultak óta.

-A film forgatása 2016. november 22-én kezdődött meg New York Cityben.

Kellemes Ünnepeket és jó mozizást!

 

 
 

Kapcsolódó anyagok