Voith Ágival érkezik az Apácák Veszprémbe

2017 december 27. szerda, 15:41

December 28-án egy legendás musical, az Apácák bemutatóját ünneplik a Veszprémi Petőfi Színházban. Kökényessy Ági rendezésében kel életre a zenés vígjáték.

Dan Goggin amerikai szerző, a zenés műfaj kedvelt írója a Broadwayn. Apácák (Nunsense) című musical-vígjátékát, 1982-ben mutatták be. Azóta a világ számos országban játsszák a darabot, így Magyarországon is több színház, társulat tűzte már műsorára az öt apáca életét, vágyait bemutató táncos, zenés komédiát.

A veszprémi előadásban Voith Ági, Zakariás Éva, Mérai Katalin, Csarnóy Zsuzsanna, Laurinecz Réka lép színre a főszerepekben. Az Apácák rendezője Kökényessy Ági. A produkció zenei vezetője Gebora György, a koreográfiát Ullmann Krisztina jegyzi.

Vígjáték ötven gombamérgezésben elhunyt apácáról:

Lehetséges több mint ötven gombamérgezésben elhunyt apácáról és az afrikai lepratelepen átélt évekből fergeteges vígjátékot írni? Bizarr ötlet, de Dan Gogginnak sikerült. A gombamérgezést túlélt öt apáca mindent megtett, hogy összegyűjtse a pénzt 52 társuk illő temetésére: céget alapítottak, vallásos témájú képeslapokat árultak, sőt, saját holmijukat is pénzzé tették, de az így befolyt összeg is csak 48 apáca temetésére elég.

Így az öt túlélő úgy dönt, hogy jótékonysági koncertet rendez. A Grease című musicalből adnak elő részleteket, és a Mount-Saint-Helen’s School színpadán elkezdődik az “apácashow”.
A vidám dalokból és szellemesen megírt jelenetekből álló gálaest alatt lassan-lassan megismerjük a szereplőket, és kiderül, hogy a nővéreknek csak a ruhájuk egyforma. Mind-mind külön személyiség, más múlttal, álmokkal és vágyakkal…