Teltházzal debütált az Álomutazó

2017 december 28. csütörtök, 13:41

Több mint négyezer néző látta az Álomutazó első előadását december 26-án délelőtt a volt SYMA csarnokban. Aki kíváncsi, még az év végéig együtt utazhat a hősökkel az álmok világába…

Álomutazó

Álomutazó

A történet főhőse Tomi, egymagányos hős”, aki érzi, hogy a világgal, amelyben él, valami nagyon nem stimmel. Épp ezért hajlamos a legbensőbb érzéseit a vagányság álcája mögé rejteni. Apukája elismert tudós, céltudatos és fenemód szigorú, épp ezért nem könnyű megfelelni az elvárásainak.

Álomutazó

Álomutazó

A felszín alatt azonban nagyon hasonlít Tomira, de a valódi énjét szörnyű félelmek tartják rabságban. Tomi anyukája egy kicsit más, mint a többi gyerek mamája, ő ugyanis űrhajós, aki épp egy Mars expedíción vesz részt. Ám ha a családnak szüksége van a jelenlétére, képes a legváratlanabb pillanatban betoppanni az űrből. A darabban még felbukkan egy mesterséges intelligencia, aki mindenbe beleüti a processzorát. Mindent jobban tud mindenkinél, állandó segítőkészsége azonban mindenkinek az agyára megy.

Álomutazó

Álomutazó

Tomi legjobb barátja a Bárány, egy varázslatos lény, akinek szabad átjárása van a valóság és az álmok világa között. Ő Tomi legfőbb segítője. A történet egy olyan világba visz el minket, ahol a siker hajszolása és a hatékonyság maximalizálása okán már egyáltalán nincs időnk egymásra. A hatékonyság éllovasa a főhős osztályfőnöke, az éberség megszállottja, jaj annak, aki pislogni mer az óráján. Tomi, a főhős nem szeretne mást, csak családjával együtt tölteni a karácsonyt. Az álmok eltűnő világában pedig ott várja a főhőst a három álomkészítő, Idill, Vigyor és Rém…

Álomutazó

Álomutazó

A mesemusicalben Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is szerepel. Az Álomutazó vizuál rendezője Herendi Gábor, a díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező álmodta meg. A darab formatervezett kosztümjei Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra kreálmányai. Az Álomutazó rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás.

Előadások: BOK csarnok (volt SYMA csarnok), 2017. december 26–30.