Hogyan született a SunCity? – Műhelytitkok a musicalről

2018 január 22. hétfő, 16:13

Februárban is műsoron szerepel a SunCity – a holnap tali-musical! a Pesti Magyar Színházban. A zenés darab egyik főszereplője, Pavletits Béla és az előadás rendezője, Szente Vajk a Petőfi Tv műsorában mesélt a produkció műhelytitkairól.

A SunCity című, Holnap Tali musicalt a Pesti Magyar színházban mutattak be ősszel. De vajon hogyan született a SunCity? Mennyiben más musicalt játszani, rendezni, írni, mint prózát?

Kiderül az alábbi videóból:

Az előadást Szente Vajk állandó alkotócsapatával hozta létre: a díszletet Túri Erzsébettel álmodták meg, a produkcióban sok vetítést használnak, vizuálisan gazdag előadás készült. A darab jelmeztervezője Kovács Yvette, koreográfusa Túri Lajos Péter.

Pavletits Béla a SunCity-ben

A történet szerint az iskolában kitör a nyári szünet, a diákok egy nyári fesztiválra mennek a Balatonhoz. Egy tévedés miatt ugyanabban a balatoni villában kötnek ki, ahol az egyik lány testvére és baráti köre is bulizni szeretne és akik arra készülnek, hogy dalukkal induljanak a fesztivál himnuszára kiírt pályázaton. A két csapat hamar összerúgja a port, a viszály furcsa helyzeteket teremt, új szerelmek szövődnek, rivális dalos párok állnak össze, akik szintén megméretnék magukat a pályázaton. Vicces szituációk, zenés-táncos produkciók fűszerezik a történetet. A musical zenéjét a Dal című műsorba írt slágereivel évek óta sikert arató Johnny K. Palmer szerezte. A darabban 16 popdal hallható.

A Magyar Színházban február 2-án, 3-án és 4-én is megtekinthetik a musicalt.