Nagy Cili rendezésében készül a Sztárcsinálók rockopera Szombathelyen

2018 január 24. szerda, 10:06

Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor kultikus rockoperáját Nagy Cili állítja színpadra március 16-án. A próbák megkezdődtek a Weöres Sándor Színházban.

A Sztárcsinálók az első magyar rockopera, Várkonyi Mátyás zenéjével és Miklós Tibor szövegeivel. Ősbemutatója a Győri Sportcsarnokban, 1981-ben volt, a Rock Színház játszotta nagy sikerrel.

Olvasópróba – Nagy Cili

A Sztárcsinálókról:

Az ókori Rómában játszódik, mégis tele van játékos anakronizmusokkal és mai áthallásokkal.

Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárnak. Ők ketten, Agrippina és Seneca a tulajdonképpeni sztárcsinálók, az útban lévő uralkodó eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit.

Olvasópróba

A Weöres Sándor Színházban elkezdődtek a próbák, a nagyszabású produkciót Nagy Cili rendezi, a darab díszlettervezője Kiss Borbála, jelmeztervezője Takács Lilla. A koreográfus Fejes Kitty, a zenei vezető pedig Maronics Ferenc.

A szombathelyi előadásban Nérót Jámbor Nándor alakítja, Juvenalis Formán Bálint és Kenderes Csaba lesz. Senecát Mertz Tibor játssza, Agrippina bőrébe Németh Judit bújik.