Musical a rock and roll-ról – Készül a The Rose színpadi adaptációja

2018 január 27. szombat, 10:00

A ’70-es évek végén forgatták Bette Midler főszereplésével a The Rose című filmet, melynek alkotóit a tragikus sorsú Janis Joplin élete ihlette. A történet hamarosan a Broadwayn is életre kel.

A színpadi show-hoz az a Glen Ballard írja a zenét, aki 2012-ben a Ghost című musicallel debütált a Broadwayn. A producer teendőket a The Jackal Group végzi.

A cég arra emlékeztetett, hogy a nagysikerű film színpadi adaptációjának előkészítése igaz szerelemmunka, és a darab mind történetében, mind zenéjében óriási siker lehet. Rendkívül izgatottak a project miatt, mely a rock and roll-ról szól.

The Rose

Bette Midler az 1979-es filmben Rose-t, sikeres és népszerű énekesnő alakította, akinek karrierje nagyon rövid idő alatt nagyon magasra vezetett. A hirtelen jött sztárság, a sorozatos fellépésekkel, lemezfelvételekkel, interjúkkal, fogadásokkal járó stressz, az emberfeletti energiákat felemésztő munka miatt a lány az alkoholban és a kábítószerekben keresi a kiutat. Szerelme, egykori sofőrje, Dyer kétségbeesetten próbálja megmenteni Rose-t saját magától, miközben az énekesnő menedzsere nem enged egy perc pihenőt sem – s ez óhatatlanul tragédiához vezet.

Színház.org