Spielberg rendezi a West Side Story remake-jét

2018 január 29. hétfő, 13:20

Az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezi a kultikus West Side Story feldolgozását, melyhez Tony Kushner írja a forgatókönyvet.

A készülő produkcióról egyelőre annyit tudunk, hogy az alkotók nyílt castingot hirdettek: Tony, Maria, Anita és Bernardo szerepeire keresik a megfelelő, 15 és 25 év közötti színészeket. A felhívást a film casting vezetője tette közzé a közösségi hálón, a plakátról minden fontos részletet megtudhatnak a jelentkezők:

Egy legendás musicalről:

A West Side Story – minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje – 1962-ben, a 34. Oscar-gálán taszította le a korábbi első helyezettet, a Gigit trónjáról 10 trófeával. Arthur Laurents, Stephen Sondheim és Leonard Bernstein West Side Story-ját a Broadwayn 1957-ben mutatták be Jerome Robbins koreográfiájával. A szerzőket Shakespeare Rómeó és Júlia című műve inspirálta.

A történet szerint New York West Side negyedének utcáin vívja harcát a helybéli fehér fiúkból és a Puerto Ricó-i bevándorlókból álló két banda. Az egyik táncos szórakozóhelyen találkozik egymással Tony, a Jets vezetője és a konkurens bandához tartozó csinos félvér lány, Maria. A két fiatal első pillantásra egymásba szeret. Felcsillan a remény, hogy szerelmük talán véget vet a régóta tartó gyűlölködésnek. Az összeütközés azonban elkerülhetetlen…

Színház.org