Ármány & szerelem – Rockzenés játék készül a Soproni Petőfi Színházban

2018 február 10. szombat, 15:25
Papp Gyula, Demjén Ferenc és Sárdy Barbara Ármány & szerelem című rockzenés játékát Sopronban mutatják be Pataki András rendezésében február 24-én.

Sárdy Barbara történetéhez Papp Gyula zeneszerző blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat, melyeknek szövegét Demjén Ferenc szerezte.

Sárdy Barbara, Papp Gyula

Papp Gyula zeneszerző elmondta, hogy Mikó István ötlete alapján esett a választásuk a műre. Hozzátette, hogy véleménye szerint Demjén Ferenc amellett, hogy a legnagyobb rockzenéz, a legnagyobb dalszövegíró ma Magyarországon, nem véletlenül keresték meg a készülő produkcióval.

Sárdy Barbara, a színdarab szövegkönyvét jegyzi és elmesélte, hogy 21 dal közé írt kerettörténetet, mely párhuzamos cselekményt ad ki a Schilleri drámával: a történetben egy kis társulat Ármány és Szerelem előadásának főpróbahetébe csöppenünk bele. A nézőknek azért is lehet érdekes a darab, mert egyszerre lehetnek részesei koncert- és színházi élménynek is.

Interjú az alkotókkal:

Ármány & szerelem egy kicsit másképp:

A rockzenés játékban Schiller népszerű drámájának jelenetei sorakoznak fel, de nem az ismert és megszokott módon. A szerzők a játékot egy színházi összpróba keretein belül tárják elénk. Egy társulat – melynek dühöngéseit és belenyugvásait végigkövetjük – az Ármány és szerelem megzenésített változatát igyekszik színpadra vinni. A produkció majdnem kész, de a próbát, ahogyan az lenni szokott, számos probléma vagy tisztázatlan kérdés szakítja meg.

Ebből persze humoros bonyodalmak származnak, de születnek megrendítő pillanatok is. Látjuk tehát az előadást, de látjuk azt is, amit a közönség soha nem szokott látni. Így a nézőnek kettős élményben lehet része: az eredeti darab zenés feldolgozásán túl rácsodálkozhat a mi XXI. századi létezésünk mulatságos és tragikus esendőségeire is.

A produkcióban Papp Attila, Füredi Nikolett, Szomor György, Békefi Viktória, Ács Tamás, Savanyu Gergely, Szőcs Erika, Kósa Zsolt, Molnár Anikó, Simon Andrea, Szalai Dóra, Both Gréta, Szlúka Brigitta, Galkó Balázs, Major Zsolt is szerepet kapott.

Az előadásban a Sopron Balett tagjai is színre lépnek. A dramaturg Katona Imre, a koreográfus Demcsák Ottó, a jelmeztervező Szélyes Andrea, a díszlettervező Pataki András.