Márciusban is műsoron lesz a We Will Rock You

2018 február 15. csütörtök, 14:38

Márciusban újra játsszák a PS Produkció We Will Rock You című musicaljét a BOK Csarnokban. A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, az iPlanet nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak.

A We Will Rock You-t novemberben mutatták be mások mellett Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Siklósi Balázs, Sári Éva, Egyházi Géza, Balogh Anna, Szemenyei János, Végh Péter, Vadász Gábor, Stéphanie Schlesser főszereplésével.

Egyházi Géza, Sári Éva

A Queen dalokból készült előadásban olyan jól ismert dalok szerepelnek, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a Bohemian Rhapsody, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champion és persze a musical címadó dala, a We Will Rock You.

“A globalizációról szól a We Will Rock You, és úgy vélem a  szabadság érzetet legjobban a rock zenével lehet kifejezni.” – mesélte Simon Edit producer, aki a Vámpírok bálja kapcsán a hazai közönség által is ismertté vált Cornelius Baltust kérte fel rendezőnek, Túri Lajos Pétert koreográfusnak. A díszlet és jelmeztervező Kentaur, a művészeti vezető Póka BalázsKöteles Géza a zenei vezető, és sajnos a dalok magyar fordítója Miklós Tibor már nincs velünk.

Siklósi Balázs, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika

Siklósi Balázs, aki Britney Sperast játssza a musicalben, korábban úgy fogalmazott a Színház.org-nak, hogy a We Will Rock You ereje abban az energiában rejlik, amit a szereplők beletesznek estéről-estére. Elmesélte, hogy a történet akkor játszódik, amikor a zene már halott, egy globális, virtuális világban élnek az emberek, nem létezik élőzene, nem léteznek barátságok. A lázadók, a bohémek viszont küzdenek a hatalom ellen, de ők maguk sem tudják, hogy annak idején mi történt, töredékekből, szófoszlányokból hallják a neveket, így aztán fogalmuk sincs, hogy Britney Spears nő, Ozzy Osbourne pedig férfi volt…

A We Will Rock You-t 6 kontinensen, eddig 17 országban, több mint 16 millió néző fogadta tomboló ovációval. Londonban, a Dominion Színházban a rekord ideig, 12 éven át játszott 4600 előadáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között Olivier-díjat is nyert. A Queen slágerei köré álmodott futurisztikus vígjáték szövegkönyvét Ben Elton jegyzi.

Márciusi előadások:

március 10. 15.00 óra
március 10. 19.30 óra
március 11. 15.00 óra
március 11. 19.30 óra
március 26, 27. 15.00 és 19.30 óra