Ármány és szerelem: Demjén Ferenc dalszövegeivel Sopronban

2018 február 22. csütörtök, 12:10

Megzenésítették Schiller Ármány és szerelem című drámáját; a rockzenés játékot február 24-én mutatják be a Soproni Petőfi Színházban.

Az átdolgozás zenéjét Papp Gyula, dalszövegeit Demjén Ferenc írta – mondta a műsorban Sárdy Barbara, aki a darab szövegkönyvét jegyzi. Közlése szerint a 21 dal közé írt kerettörténetet, mely párhuzamosan zajlik a drámával. A történet egy színtársulatról szól, a tagok pedig éppen az Ármány és szerelem előadását próbálják.

Sárdy Barbara szerint nehéz meghatározni a darab műfaját: a nézők egyszerre lehetnek részesei koncert- és színházi élménynek is.

Papp Gyula zeneszerző elárulta, hogy munkája során a műfaji sokszínűség jegyében Sárdy Barbara történetéhez blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat. A darabban csak egyetlen szám maradt hírmondónak, ami barokkstílusban készült.

Füredi Nikolett

A szereplők meséltek:

Füredi Nikolett, aki Lady Milfordot alakítja az Ármány & szerelem című rockzenés játékban elmondta, hogy a férfiak hátán felkapaszkodott nőt játszik, akinek életén keresztül látható mi is a szerelem ára, ki és miért játszik a hatalommal, az érzelmekkel.

“Olyan ez a karakter, mintha össze lenne gyúrva az eddigi színpadi szerepeimből” – tette hozzá. Úgy fogalmazott: “A figurám abban biztos nem hasonlít rám, hogy kicsit hisztis lesz. A civil életben én nem ilyen vagyok.  Akadnak majd az előadásban konfliktusaim, s ez sem jellemző rám. Mindig megtaláltam a hangot a rendezőkkel, társakkal, most azért ettől is eltérek ebben az előadásban. Amúgy nagyon hiszek a társulati és színházi hierarchiában, abban hogy a színészi ranglétrán mindenkinek be kell járnia a fokozatosság útját. Az én pályám ilyen, ez is eszembe jutott, miközben készültem a szerepre. ”

Békefi Viktória

Békefi Viktória, aki Lujza szerepét játssza, úgy véli, hogy a színpadon más viszonyok érvényesülnek, mint a való életben.

“Ezért is izgalmas, érdekes az, ha színházat kell megmutatni a színházban, színészként színészt megformálni. Játék és kihívás ez a léleknek, amikor a nézőnek valóságnak kell hinnie mindazt, ami a mi életünk, személyiségfejlődésünk” – avatott be.

“Kifejezett kérésként fogalmazódott meg a próbafolyamat kezdetén, hogy ne utánozzak konkrét rendezőket – ezt színészként nehéz megállni – de bizonyos típusok azért felismerhetőek lesznek a játékban. Olyanok, akikkel találkoztam Szegeden, Kaposvárott vagy épp itt Sopronban – mesélte Savanyu Gergely, aki a Rendező szerepében lép színre.

Szomor György és Papp Attila

A zenés darab rendezője Pataki András, a főbb szerepekben Papp Attila, Füredi Nikolett, Szomor György, Békefi Viktória, Ács Tamás, Savanyu Gergely, Szőcs Erika, Kósa Zsolt, Molnár Anikó, Simon Andrea, Szalai Dóra, Both Gréta, Szlúka Brigitta, Galkó Balázs, Major Zsolt látható.

Forrás: Soproni Petőfi Színház, MTI