Sopronban a Blues Brothers show Feke Pállal és Serbán Attilával

2018 március 09. péntek, 10:17

A Soproni Petőfi Színházban megtartották a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkció olvasópróbáját. A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készülő előadásban a világhírű film dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul. A premier április 14-én lesz.

Serbán Attila és Feke Pál

Pataki András, a leghűségesebb város teátrumát üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője az olvasópróbán köszöntőjében arról beszélt, hogy nem titkolt célként közönségsikert és sok nézőt várnak a produkció műsorra tűzésétől.

Mindemellett fontosak azok a minőségi szempontok is, hogy színházi keretek között jöjjön létre a legmagasabb színvonalon az előadás, legyen szó az élőzenés megszólalásról, az énekhangokról, a díszlet-és jelmezvilágról, illetve a táncokról. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a show Sopronból országos turnéra indulhat, hiszen már most érkezett érdeklődés más városokból.

A The Blues Brothers – The Hungarian show olvasópróbája a Soproni Petőfi Színházban

A koncert-show főszereplői Feke Pál és Serbán Attila. Ők alakítják Elwood Bluest és Jake Bluest. Mrs. Murphy szerepében pedig kettős szereposztásban Jónás Andrea és Tóth Vera lép színpadra.

Feke Pál hangsúlyozta, akár a Zene, New York, Szerelem előadásnál, Sopronban most is olyan bizalmat kapott, hogy remek csapattal készülhet a show, és ezt ők nagyon szeretnék meghálálni.

Elmondta, a világhírű film alapján álmodták színpadra a kétrészes showt, amelyben elhangzanak a népszerű alkotásból ismert dalok. Miklós Tibor fordításainak köszönhetően magyarul énekelnek. Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai, a szakma kiemelkedő zenészei, vokalistái. A látványtervező Madarász János “Madár”, a díszlet Tóth Kázmér munkája, a koreográfus Túri Lajos, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

Humoros, néha komikus, lendületes show-t szeretnének a közönségnek adni a színházi légkör varázsában, a keretjátékok megírásában Szente Vajk volt a segítségükre. Készítettek a történethez légi felvételeket, filmes bejátszásokat, s mindezeket mozis élményként szeretnék a nézők elé tárni.

A The Blues Brothers – The Hungarian show olvasópróbája a Soproni Petőfi Színházban

A történetről:

A történet szerint a  bluestestvérek világ körüli turnéjuk állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig. Itt aztán két órát kapnak, hogy előadják műsorukat, mert jön értük a rendőrség. A koncerten fúvósokkal megerősített kilenc tagú zenekar játszik, vokalistaként Czerovszky Henriett és Vincze-Fekete Vera erősítik a dalokat.

Az előadásban az 1980-as filmből elhangzanak majd olyan legendás slágerek, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody, a Gimme Some Lovin’, a Soul Man, Think, vagy éppen a Jailhouse Rock.

A The Blues Brothers – The Hungarian show összesen 26-szor lesz látható Sopronban.