43 éve debütált New York-ban a The Rocky Horror Picture Show

2018 március 11. vasárnap, 16:17

1975. március 10-én mutatták be a Broadwayn a The Rocky Horror Picture Show-t.

Richard O’Brian bizarr sci-fi musicalje csupán 45 előadást ért meg a Belasco Theatre-ben, majd az ugyanebben az évben készült filmfeldolgozásnak köszönhetően, melyben az eredeti előadásból Tim Curry, Meat Loaf és maga O’Brian is szerepelt, meghódította a világot, kult-produkcióvá vált. A londoni premierjét 1973-ban tartották a West Enden.

“A Rocky Horror Picture Show maga a celluloidra vitt őrület, amelyet normális író soha nem írt volna meg, normális rendező soha nem forgatott volna le, normális színészek soha nem játszották volna el, normális nézők pedig soha nem ültek volna be rá” – írta róla a magyar.film.hu.

A The Rocky Horror Picture Show-t számos színházban műsorra tűzték az elmúlt évtizedekben, két évvel ezelőtt pedig élőszereplős verziót forgatott a FOX televíziós csatorna The Rocky Horror Picture Show: Let’s Do the Time Warp Again címmel az eredeti mű előtt tisztelegve. A remake-ben szintén láthattuk Tim Curry-t.

A szerző, Richard O’Brian annak idején azt mesélte, mindig is rajongott a sci-fi-ért, a horror filmekért, valamint a rock and roll-ért, nos, ezért írta meg a ma már klasszikusnak számító zenés művet, melyben Brad és Janet, ifjú jegyesek egy rémes éjszakán egy durrdefekt és egy ugyanakkor kitörő vihar elől egy kastélyban kényszerülnek menedéket keresni. Az igazi rémségek ott kezdődnek. A tulajdonos – egy földönkívüli transzvesztita – egy rock-diliház és egy perverz kéjtanya kombinációját tartja fönn. A kastélyban senki sem normális. A fokozódó őrületben Brad és Janet kénytelen-kelletlen részt vesz…

Színház.org