Nagy Jonathan bűvész, illuzionista is közreműködik a Sztárcsinálókban

2018 március 15. csütörtök, 13:29

Nagy Cili a Sztárcsinálók című musicalt állította színpadra a Weöres Sándor Színházban, melyben Nagy-Bakonyi Boglárka és Kálmánchelyi Zoltán bűvész is izgalmas trükköt mutat be. A mutatványt Nagy Jonathan bűvész tanította be.

Az első magyar rockopera szombathelyi előadása számos különlegességgel várja a közönséget, a premiert március 16-án tartották.

A Sztárcsinálók ősbemutatójára Várkonyi Mátyás zenéjével és Miklós Tibor szövegeivel a Győri Sportcsarnokban, 1981-ben került sor.

Próbafotó

Egy “valódi” sztárról:

A rockopera az ókori Rómában játszódik, mégis tele van játékos anakronizmusokkal és mai áthallásokkal. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárnak. Ők ketten, Agrippina és Seneca a tulajdonképpeni sztárcsinálók, az útban lévő uralkodó eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit.

fotó: Mészáros Zsolt

A nagyszabású produkciót Nagy Cili rendezi, a darab díszlettervezője Kiss Borbála, jelmeztervezője Takács Lilla. A koreográfus Fejes Kitty, a zenei vezető pedig Maronics Ferenc.

A szombathelyi előadásban Nérót Jámbor Nándor alakítja, Juvenalis Formán Bálint és Kenderes Csaba lesz. Senecát Mertz Tibor játssza, Agrippina bőrébe Németh Judit bújik.

Kiállítás is nyílt a színházban a premier kapcsán:

A Star című kiállításon 10 alkotó, 10 fotója, 10 gondolata mutatkozik be a sztárságról. Megnyílt a Weöres Sándor Színház meghívásos fotókiállítása Sztárcsinálók című előadáshoz kapcsolódóan. A kiállítást Várkonyi Mátyás Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Sztárcsinálók rockopera zeneszerzője nyitotta meg.