“Ez a produkció a szívügyem” – Feke Pál és a The Blues Brothers

2018 április 01. vasárnap, 14:01

Április 4-án a Soproni Petőfi Színházban mutatják be a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciót Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával. Feke Pál a készülő, egyedülálló előadásról és egy több mint húszéves barátságról is mesélt.

A koncert-show-ban Feke Pál és Serbán Attila alakítják Elwood Bluest és Jake Bluest. Mrs. Murphy szerepében pedig kettős szereposztásban Jónás Andrea és Tóth Vera lép színpadra.

Feke Pál elárulta: “Számomra ez az előadás több, mint hogy eljátszhatom Elwood Blues szerepét. Nekem alkotóként az egész produkció a szívügyem, mert most a kreatív energiáim, rendezői elképzeléseim, gondolataim, ötleteim is megjelenhetnek a színpadon.

Hozzátette, hogy amikor megálmodták ezt a show-t, nem a szerep és az motiválta elsősorban, hogy abban megvalósítsa önmagát.

“Inkább az vitt előre, hogy hozzunk létre egy dinamikus, egyedülálló, különleges, a 2018-as elvárásoknak megfelelő, modern, látványos és maradandó produkciót, amely bárhol a világon megállja a helyét. Fantasztikus érzés, hogy a pár évvel ezelőtti Zene, New York, Szerelem sikere után Pataki András igazgató teljes alkotói bizalmat és szabadságot adva bízott meg ezzel a munkával. Nem udvariasságból mondom, de ilyen bizalmi helyzet ritkán adatik meg a színházi világban. Szeretnénk ezt meghálálni azzal, hogy mindenki számára emlékezetes előadást készítünk Sopronban” – hangsúlyozta a színész, aki azt is megfogalmazta: abban, hogy ezek a remek dalok megszólaljanak, modern hangzásvilággal, erővel, energiával, de megmaradva a műfaj gyökereinél, stílusjegyeinél, a hazai zenészek legjobbjai segítenek majd nekik. Így él majd a blues bennük együtt. Az pedig külön öröm számára, hogy ez a show a Serbán Attilával kötött több mint húszéves barátságuknak az egyik fontos állomása, munkájuk közös gyümölcse.

A látványos, nagyszabású előadásban a világhírű film dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul.

A látványtervező Madarász János “Madár”, a díszlet Tóth Kázmér munkája, a koreográfus Túri Lajos, a jelmeztervező Szélyes Andrea.  Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai.

A premier április 14-én lesz a Soproni Petőfi Színházban.

A blues él, és élni fog:

A történet szerint a  bluestestvérek világ körüli turnéjuk állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig. Itt aztán két órát kapnak, hogy előadják műsorukat, mert jön értük a rendőrség. A koncerten fúvósokkal megerősített kilenc tagú zenekar játszik, vokalistaként Czerovszky Henriett és Vincze-Fekete Vera erősítik a dalokat.

Az előadásban az 1980-as filmből elhangzanak majd olyan legendás slágerek, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody, a Gimme Some Lovin’, a Soul Man, Think, vagy éppen a Jailhouse Rock.

A The Blues Brothers – The Hungarian show összesen 26-szor lesz látható Sopronban.