Így készül a Jézus Krisztus Szupersztár élőszereplős feldolgozása John Legend-del

2018 április 01. vasárnap, 17:18

Az Oscar-, Tony- és Grammy-díjas John Legend élete legnagyobb szerepére készül, április elsején ő alakítja Jézust Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperájában, melyet az NBC tűz műsorára húsvét vasárnap.

Az élőszereplős feldolgozás helyszíne egy átépített templom lesz, ahol 44 szereplő,  32 zenész, valamint egy rockbanda lép fel vasárnap este.

Így készül a nagyszabású show:

John Legend elmondta, középiskolás éveiben már játszott musicalben, de főszerepet sosem kapott, és alig várja, hogy a Jézus Krisztus Szupersztárban debütálhasson.

Alice Cooper Heródest alakítja, akit ugyanebben a szerepben a nézők már láthatták 1996-ban, Londonban. A rocksztár elárulta, 2 nap próba után minden a helyére került, ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy felidézze Heródes dalát, karakterét. A rockoperában Júdást Brandon Victor-Dixon, míg Simont Erik Gronwall játssza.

Fotó: James Dimmock/NBC

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice 1971-ben bemutatott rock operája Jézus életének utolsó hetéről szól, melyről 1973-ban legendás film készült Ted Neeley főszereplésével. 2018 tavaszán pedig a zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabját televíziós műsorként is láthatják a nézők. Az NBC csatorna castingokért felelős szakemberei az élő show közönségének tagjait is kiválasztották nemrég.

A különleges, kifejezetten a televízió nézőinek készülő darab rendezője David Leveaux, aki a Royal Shakespeare Company-val is dolgozott már, és több mint 10 prózai és zenés művet állított színpadra a Broadwayn.