Egy halhatatlan szerelem története – Érdekességek a Szomorú vasárnap premierjéről

2018 április 04. szerda, 11:14

Március 28-án mutatta be a Madách Színház a Szomorú vasárnap című musicalt. Most a Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Nagy Sándor főszereplésével készült zenés előadás premier utáni pillanataiba is beleshetnek.

Rudolf Péter a bemutató után a Madách Színház stábjának elárulta, feleségével, Nagy-Kálózy Eszterrel régóta úgy érezték, közük van Seress Rezsőhöz és Müller Péterhez.

“Elmondhatom, hogy ez a küldetéstudatos szorongás nekem kifejezetten ismerős. Izgalmasnak találom, hogy a Szomorú vasárnapban egyszerre elevenedik meg egy házaspár élete és az egész magyar történelem (…)” – tette hozzá a színész.

Horgas Ádám, Rudolf Péter, Müller Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Nagy Sándor

Szirtes Tamás igazgató kiemelte: “Azt mondják egy színház gazdagabb lesz minden tehetséggel, aki belép a falai közé, és meggyőződésem, hogy ez valóban így van. A Madách Színház ma este nagyon gazdag lett.”

Nagy Sándor úgy fogalmazott: “Attól függetlenül, hogy Szomorú vasárnap a musical címe, az előadás egyáltalán nem szomorú, kifejezetten szórakoztató. Leginkább sírva-nevetős, tragikomikus kategóriába sorolható a darab.”

Horgas Ádám elárulta, a Seress Rezső életéről készült művet eddig elsősorban kamaradarabként adták elő, de szerette volna igazi nagyszínpadi mentalistással megrendezni, hogy az a mitikus álomvilág amelyben játszódik, nagyobb teret kapjon.

A Madách Színház összefoglalója:

A Szomorú vasárnap egy halhatatlan szerelem története. Seress Rezső, sok örökzöld sláger, és a világhírű dal, az „öngyilkosok himnuszának” szerzője maga is öngyilkos lesz. De visszatér oda, ahol életét, mint zongorista, élte: a legendás Kispipába. Az előadásban jól ismert dalok hallhatók.