Turnéra indul a Pannon Várszínház Pál utcai fiúk előadása

2018 április 08. vasárnap, 16:35

Vándorfi László rendezésében tavaly áprilisban mutatta be a Pannon Várszínház Dés László és Geszti Péter musicaljét, a Pál utcai fiúkat. Az előadás tavasszal turnéra indul.

fotó: Gáspár Gábor

A zenés darabot május 7-én Érden, a Szepes Gyula Művelődési Központban, május 26-án pedig Cegléden, a Kossuth Művelődési Központban nézhetik meg.

Molnár Ferenc azonos című ifjúsági regénye alapján Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián írt musicalt. Az ősbemutatóját 2016. november 5-én tartották a Vígszínházban, Marton László rendezésében, ahol azóta is töretlen sikerrel játsszák.

fotó: Gáspár Gábor

Az elmúlt hónapokban több vidéki teátrum is műsorára tűzte a Pál utcai fiúkat. A Pannon Várszínház produkcióját hamarosan több városban is megnézhetik.

A musical főbb szerepeit Szelle Dávid, Szente Árpád Csaba, Zayzon Csaba, Punk Péter, Molnár Ervin, Ruff Roland, Gábor Márkó, Farkas-Csányi Attila, Gönczi Jakab, Magyar János, Kékesi Gábor alakítják.

A koreográfiát Krámer György jegyzi, a jelmeztervező Justin Júlia, az előadás rendezője Vándorfi László.

A világhírű regény alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

fotó: Gáspár Gábor

A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.