2 napszemüveg, 2 fekete öltöny, 1 marék sláger – Túri Lajos koreográfus a The Blues Brothers-ről

2018 április 12. csütörtök, 12:06
A The Blues Brothers – The Hungarian show premierje április 14-én lesz a Soproni Petőfi Színházban Feke Pál és Serbán Attila főszereplésével. A mozgásvilágot Túri Lajos álmodta meg, aki arról is mesélt, hogy úgy érzi, színes, karakteres egyéniségekből áll a társulat, és reméli, hogy sikerül a közönség számára is emlékezetes produkciót létrehozniuk.

A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készülő látványos, nagyszabású előadásban a világhírű film (The Blues Brothers) dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul. A mozgásvilágot Túri Lajos álmodta meg, akit a nézők televíziós show-k, valamint országos  musicaldarabok, önálló táncművek koreográfusaként és táncosaként is ismerhetnek.

Túri Lajos

“Könnyen befogadható, ugyanakkor sokszínűen vegyes, dinamikus lesz az előadás mozgásvilága, amely nem a filmhez igazodik, hanem egy igazi színházi koncert-showhoz” – árulta el Túri Lajos.

“Ezeknek a zenéknek a stílusa, hangulata, szabadsága lehetőséget ad arra, hogy megidézzük egy retro-világot, mai köntösbe csomagolva, kortárs-és fúziós elemek felhasználásával vegyesen. A főszereplők karakteréhez, jelleméhez, a kalandjaikhoz is igazodnak a táncos betétek, a színházi atmoszférát, látványvilágot kihasználva, ahhoz alkalmazkodva” – mesélte a koreográfus, aki először dolgozik együtt a Sopron Balett tagjaival.

Úgy fogalmazott: “Érződik a csapaton a klasszikus alapú munka, de nagyon nyitottak más stílusokra, utakra a táncosok.”

Serbán Attila és Feke Pál

Két napszemüveg, két fekete öltöny, egy marék sláger

A világhírű film alapján készült színpadi változat egy sodró lendületű, izgalmas, táncos show, amelyben annak idején a két pályakezdő komikus, Dan Aykroyd és John Belushi az 1978-ban életre hívott alteregóik – Jake és Elwood Blues, azaz a Blues Brothers – segítségével a stand up comedy, a blues és a soul különleges egyvelegét teremtette meg. Sikereik nyomán két évvel később saját filmet kaptak, amelyben olyan legendák tűntek fel, mint Ray Charles vagy épp John Lee Hooker. Nem tudni, hogy Feke Pál és Serbán Attila a recept alapján dolgoztak-e, ám az bizonyos, hogy az énekes idolok iránti lelkesedés és a műfaj iránti szeretet vitte rá a két művészbarátot arra, hogy az előadás idejére (Blues) testvérré fogadják egymást.

Forrás: Soproni Petőfi Színház