Platinalemezes lett A Pál utcai fiúk

2018 április 19. csütörtök, 11:31

A Pál utcai fiúk alkotói április 18-án, a 150. előadás után vehették át a MAHASZ-tól a Tom-Tom Records gondozásában megjelent kiadvány platinalemezét a Vígszínházban.

Az előadás hanganyagából készült kiadványon a Vígszínház fiatal színészei éneklik Dés László és Geszti Péter Molnár Ferenc legendás figuráinak írt dalait.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Bokaként Wunderlich Józseftől hallhatjuk, hogy „éljen a Grund!”, Nemecsekként Vecsei H. Miklós a nagy füvészkerti fürdése után becsületről és bátorságról énekel, Áts Feriként Józan László veszi fel a vörös inget, Ember Márk pedig vörösinges Pásztorként elrabolja Nemecsek kedvenc üveggolyóit.

A Molnár Ferenc világhírű regényéből adaptált zenés játék története kortól, nemtől függetlenül a mai napig rendkívül népszerű, akár csak a “Mi Vagyunk A Grund” című dalé, melynek klipjét eddig több mint 3 millióan tekintették meg a YouTube-on:

Az előadásról:

“A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint” – írja ajánlójában a Vígszínház, hozzátéve: közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti betétdalában éneklik a szereplők.

“Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a Füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért” – olvasható az előadás ismertetőjében.

A darabot a regény alapján Grecsó Krisztián írta, munkáját Radnóti Zsuzsa dramaturg segítette, a koreográfus Horváth Csaba, a rendező Marton László.