Cinderella – Mesemusical Gömöry Zsolt zenéjével a Barlangszínházban

2018 április 28. szombat, 16:04

Június 8-án, 9-én és 10-én a Barlangszínházban, a soproni a Tündérfesztiválon láthatják az ExperiDance Cinderella: a magyar Hamupipőke című produkcióját. Az ismert történet ezúttal régi tartalmával, ám megújult formában, tánc- és mesemusicalként kel életre Román Sándor koreográfiájával.

Az országban egyedülálló LED díszlet- és látványelemek között, a „vizes vb” megnyitóján is látott  táncosokkal, énekesekkel/színészekkel lép színre a magyar Hamupipőke, azaz Cinderella a Barlangszínházban az ExperiDance produkciójaként június elején, öt alkalommal. A zeneszerző az Edda tagja, Gömöry Zsolt, a koreográfiát Román Sándor jegyzi, a szövegkönyv Pozsgai Zsolt munkája.

Fotó: experidance.hu

Tündérfesztivál és a mesemusical

Idén 11. alkalommal rendezik meg Sopronban a Tündérfesztivált, melyen tündérek és manók töltik meg az Erzsébet kertet, a város tereit és intézményeit. A rendezvény számos zenei, színházi programmal várja a gyerekeket, akiket a fesztiválnapok zárásaként este a Barlangszínházban az ExperiDance táncegyüttes előadása, a Cinderella varázsol majd el. Az ismert Hamupipőke-történet ezúttal régi tartalmával, ám megújult formában, tánc- és mesemusicalként kel életre – kiegészítve az együttesre jellemző különleges színpadi látványelemekkel.

Román Sándor így mesélt a produkcióról még a bemutató előtt: „A mai gyerekek életében a Disney és a DreamWorks kiszélesítette a fantázia határait. A legtöbb gyermek túllép a felnőttek szürke hétköznapjain, elrugaszkodik a valóságtól, szinte repül. Összességében egy olyan virtuális világban él, amit mi nem tudunk megadni neki. Viszont a mostani produkció a színpadon teremti meg hús-vér emberekkel a gyerekek igényelte virtuális közeget. Pozsgai Zsolt egy magyar Hamupipőkét írt nekünk. Az összes mesebeli figura, Hófehérkétől Csipkerózsikáig segíti őt abban, hogy meglelje a boldogságát. Debreczeni Ildikó jelmezei és Gömöry Zsolt zenéje garantálja, hogy gyereknek és felnőttnek egyaránt hihetetlenül gazdag és színes, a képzeletet meghaladó műsorban lesz része.”

Fotó: experidance.hu

A történetről:

Az ExperiDance történetében, a saját otthonában cselédként tartott lánynak a könyveiből varázslattal életre kelő legkülönfélébb mesefigurák az egyetlen vigaszai. Ők segítenek megtalálni Hamupipőkének a méltó életet és boldogságát, a feleséget kereső Herceg oldalán. Ehhez azonban még sok izgalmas kalandot kell átélniük, mert a boldogságot bizony nem adják oly könnyedén…

Az előadásban mások mellett Muri Enikőt, Békefi Viktóriát, Zsitva Rékát, Laurinyecz Rékát, Koós Rékát, Fésüs Nellyt, Köllő Babettet, Tatár Biankát, Pánics Lillát, Vajai Flórát, Rácz Zsuzsannát, Rigler Renátát láthatják.

Forrás: Soproni Petőfi Színház, Színház.org, ExperiDance