Felújítják a Sakk musicalt, jön a Mamma Mia! folytatása és az ABBA is visszatér

2018 május 06. vasárnap, 16:53

Az ABBA két vadonatúj számmal jelentkezik több mint három évtizeddel az után, hogy tagjai utoljára vonultak be együtt lemezfelvételre a stúdióba. Az együttes körül felpezsdült az élet, hiszen Sakk című musicaljüket is felújították Londonban és nyáron a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba is érkezik a mozikba mások mellett Amanda Seyfried, Meryl Streep és Cher főszereplésével.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

35 év után újra stúdióban az ABBA

„Annak, hogy rászántuk magunkat az ABBA avatar tourra, nem várt következménye is lett: több mint 35 év után újra úgy éreztük, jó lenne közösen alkotni, így bevettük magunkat a stúdióba. Pontosan onnan kezdtük el, ahol abbahagytuk: olyan volt az egész, mintha megállt volna az idő, és csak egy röpke pihenő erejéig váltak volna külön az útjaink.” – üzente a legendás svéd zenekar.

Két dalt is rögzítettek, az egyiknek már a címe is publikus: az „I Still Have Faith In You”-t decemberben sugározza majd az NBC és a BBC egy különleges adásban.

ABBA

Björn Ulvaeus a múlt héten megosztott néhány részletet a zenekar avatar-projektjéről is: szintén az NBC és a BBC közös produkciójáról van szó. Egy olyan, kétórás megashow-t készítenek majd, amelyben az ABBA tagjai avatárokként szerepelnek: mindegyikükről készült egy digitális lenyomat, amelyeket úgy alakítanak majd, hogy végeredményben ugyanolyan külsejük legyen, mint utolsó, 1979-es turnéjukon.

Az ABBA 1972-ben alakult, az Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus és Benny Andersson alkotta svéd csapat 1974-ben vívta ki magának a nemzetközi hírnevet, miután Waterloo című számukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. 1982-ben váltak szét útjaik, utoljára 1986-ban álltak együtt színpadon. Az elmúlt évtizedekben 400 millió példányban keltek el albumaik. Az elmúlt évtizedekben ellenálltak minden felhívásnak az újabb közös zenélésre, 2000-ben például állítólag egymilliárd dolláros ajánlatot kaptak egy turnéra.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

Július 19-én mutatják be a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmet

Az ABBA zenéjével óriási sikert aratott Mamma Mia című film folytatását Amanda Seyfried, Lily James és Cher főszereplésével júliusban mutatják be a mozik. Továbbra is nagy kérdés, hogy Meryl Streep karaktere, Donna miért nem szerepel az előzetesben? A trailerben ugyanis múlt időben beszélnek Donnáról, továbbá lánya, Sophie (Amanda Seyfried) a várandóssága bejelentésekor úgy fogalmaz: „nem tudom, ezt hogyan fogom egyedül végigcsinálni”. Az érdeklődők megnyugtatása érdekében az Entertainment Tonight nekiszegezte a kérdést a leghitelesebb forrásnak, Amanda Seyfriednek: most akkor lesz Donna az új filmben, vagy sem? A színésznő pedig határozottan válaszolt: „Meryl nagyon is benne van a filmben.”

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba cselekménye előre-hátra halad az időben, vagyis előzményfilm és folytatás egyben: elmeséli, mit történt az első rész története előtt, illetve utána. Tehát lehet, hogy Donna valamelyik idősíkban már nem szerepel, de attól még láthatjuk egy korábban játszódó jelenetben. A választ azonban csak a moziban kaphatjuk meg, de ahogy a Hollywood Life fogalmaz: sikerült mindenkit jól felcsigázni.

Fotó: fromtheboxoffice.com

Felújítják a Sakk musicalt

Az ABBA új dalairól szóló bejelentés bombahír a rajongóknak, akiket idén elkényeztet a londoni South Bank kulturális központban rendezett kiállítás a svéd együttes karrierjéről, miközben Bjorn Ulvaeus és Benny Andersson Tim Rice-szal közösen írt Chess (Sakk) című musicaljét is felújították Londonban. Az előadás a London Coliseumban látható.

Forrás: Színház.org, UIP, MTI