Külföldi turné előtt állhat a The Blues Brothers – The Hungarian Show

2018 május 08. kedd, 16:22
Országos és nemzetközi érdeklődés övezi a The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkciót a Soproni Petőfi Színházban. Hazai és külföldi turné előtt állhat a stáb. A teátrumban május 12-én és május 18-án bérletszünetben látható az előadás, a hónap végén pedig búcsúzik a helyi közönségtől a csapat.

A produkció jogtulajdonosainak képviselőinek nagyon tetszett az egyedülálló, Broadway-t időző látványvilággal, világítástechnikai megoldásokkal és magas színvonalú zenei megoldásokkal készült soproni koncert show. Neves producer is érdeklődik az előadás iránt, a darab nem csak itthoni, hanem németországi karrier előtt áll.

Fotók: Torma Sándor

A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készült látványos, nagyszabású előadásban mozis részek, soproni légifelvételek és nemzetközi szintű videografikai megoldások láthatók. A díszlet Tóth Kázmér munkája, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A fényparádé Madarász János “Madár” nevéhez köthető.

A történet szerint a  blues-testvérek világ körüli turnéjuk egyik állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig. Itt aztán két órát kapnak, hogy előadják műsorukat, mert jön értük a rendőrség. A keretjátékok megírásában Szente Vajk volt a segítségükre.

Fotók: Torma Sándor

A koncerten fúvósokkal megerősített kilenctagú zenekar játszik – köztük Gyenes Béla, Barry White egykori sztárzenésze, szaxisa, aki szinte az összes magyar zenekar muzsikusa, s jelentős számú lemez őrzi egyedülálló játékát. A vokálban Czerovszky Henriett és Vincze-Fekete Vera erősítik a dalokat. Jónás Andrea és Tóth Vera felváltva énekli Aretha Franklin két nagy slágerét, a Sopron Balett tagjai Túri Lajos koreográfiáira pedig új arcukat mutatják meg.

A The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkció májusban búcsúzik a soproni közönségtől, hogy elindulhasson új útjára.

Forrás: Soproni Petőfi Színház