Így fest a Madách nézőtere Mary Poppins szemével

2018 május 11. péntek, 15:35

Auksz Éva, Mahó Andrea és Polyák Lilla minden Mary Poppins-előadás végén elrepül a nézőtér felett. A Madách Színház most videóban mutatta meg, amit eddig csak a csodálatos Mary láthatott.

Ilyen a színház a Mary Poppins szemével:

Auksz Éva egy kamera szemszögéből pásztázta végig a teátrum nézőterét és ​elmondta, hogy milyen fantasztikus a színház madártávlatból is. Mahó Andrea elárulta, szeret lenézni miközben a darab végén “elrepül” a nézők feje fölött, akik alig hiszik el amit látnak. Polyák Lilla szerint a repülés már önmagában is csodálatos élmény.
Május 10-től újra megérkezett Mary Poppins a Cseresznyefa utcába és a Madáchba, és egészen 22-ig műsoron lesz a musical. A 2018/2019-es évad első felének (szeptembertől februárig) zenés előadásaira pedig május 11-én, 12.00 órától válthatnak jegyeket online is.

A Mary Poppins 300. előadása – Polyák Lilla, Szirtes Tamás, Auksz Éva, Mahó Andrea

Szirtes Tamás rendező korábban így fogalmazott az előadásról: “A Mary Poppins a színházunk legnehezebb előadása, több mint 50 ember odaadó munkájának köszönhető, hogy estéről estére megtörténik a csoda. A kollégák hihetetlen összhangban, egymásra figyelve, rengeteg szeretettel és kötelességtudással dolgoznak. Ez a naiv mese ebben a felkavaró, zavaros világban kapaszkodót nyújthat, jól esik azt hinni, hogy a konfliktusokra van megoldás és a gyerekkor gondtalansága is visszatérhet.”
Mary Poppins, a csodálatos dadus figuráját P. L. Travers ausztrál írónő találta ki. Gyermekeknek szóló, évtizedeken át íródott regénysorozatából a Disney stúdió készíthetett zenés filmet 1964-ben. A film óriási sikert aratott, 13 Oscar-jelölése is kiemelkedő, Julie Andrews pedig a Golden Globe-díjat és az Oscar-díjat is megkapta Mary Poppins megformálásáért. A színpadi adaptáció jogait Cameron MacKintosh szerezte meg 1993-ban, a végleges változat azonban, az eredeti filmdalokkal, vagyis a Sherman-testvérek zenéjével csak 2004-ben készült el. Az ősbemutató Londonban volt, a Prince Edward Theatre-ben, 2004 decemberében.