A nyíregyházi szabadtéri színpadon újabb előadást hirdettek a Meseautóból

2018 május 20. vasárnap, 16:38

Augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi szabadtéri színpad. Az előadásra közel 3 nap alatt elfogyott minden jegy, így a nagy érdeklődésre való tekintettel, a nyitó előadást követő napon, augusztus 19-én újra látható lesz a darab.

A Meseautó című legendás film alapján készült, de a mostani előadásra további újdonságokkal teli musical comedy-ben helyet kapnak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok, sodró ritmusú dalok kíséretében.

A főbb szerepekben Gulácsi Tamást és Rák Zoltánt láthatják majd. A Móricz Zsigmond Színház társulatának saját művészei mellett két Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is fellép a produkcióban, egyikük Venczli Zóra. Kovács Vera szerepét pedig – egy különös véletlen egybeesés folytán – épp az a Kováts Vera alakítja váltott szereposztásban, akit a Pappa Pia című filmből, illetve a Holnap Tali! című tv-sorozatból jól ismerhet a közönség.

A fiatal banki alkalmazott lányt az előadás másik szereposztásában Kónya Merlin Renáta formálja meg, aki idén már bemutatkozott a nyíregyházi nézők előtt a Diótörő herceg, a Chicago, és a Maszmók Afrikában című előadásokban.

A legendás történet

Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű aranyifjú életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Szűcs szemet vet a lányra, ezért az autót, mint nyereményt szállíttatja a lány lakására, maga pedig sofőrnek ajánlkozik.

Szente Vajk és Galambos Attila lendületes adaptációja minden idők egyik legsikeresebb magyar hangosfilmjét kínálja vadonatúj zenés darab formájában. Az új dalok szerzője Bolba Tamás, de a híres Márkus Alfréd-dal is felhangzik majd a Szabadtérin természetesen. A nyíregyházi közönség már ismerheti Szente Vajk előző rendezéseiből Turi Erzsébet látványos díszleteit, Kovács Yvette impozáns jelmezeit, és Túri Lajos koreográfiáit.

A Meseautó a 2018/19-es színházi évadban a Móricz Zsigmond Színházban is műsorra kerül, a tervek szerint szeptember 15-től.

Forrás: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház