Karácsony előtt újráz az Álomutazó mesemusical

2018 május 27. vasárnap, 14:19

Év végén újra láthatják 2017 legnagyobb színpadi produkcióját, az Álomutazó című családi mesemusicalt, mások mellett Stohl Andrással, Szabó Győzővel, Schell Judittal, Ábel Anitával, Falusi Mariannal, Keresztes Ildikóval, Hajdu Steve-vel a főszerepben.

2018-ban december 22-én és 23-án a BOK (volt SYMA) csarnokban lesz műsoron a zenés darab.

„(…) Eredeti sztori, új dalok, elképesztő látvány, jellegzetes jelmezek” – írták a kritikusok az Álomutazó című családi mesemusicalről, melyet tavaly karácsony és újév között majdnem 50 ezren néztek meg.

Felemelő érzés volt, hogy ilyen sok embernek szerezhettünk örömet, sok üzenetet kaptunk azonban, hogy lemaradtak az előadásról, vagy újranéznék, s bár nem terveztünk ismétlést, úgy döntöttünk, hogy a közönség kérésére újra színpadra állítjuk a darabot egy pár előadás erejéig.” – mesélte Illés Gabriella, a darabot életre hívó TulipánTündér produkció vezetője. “Ritkán láthatunk olyan családi előadást, ahol a gyerekek és szülők szeme egyaránt csillog az izgatottságtól, a varázslattól, a meghatottságtól ” fűzte hozzá a producer.

A történetről:

Ma, amikor annyi mindent kell befogadnunk, mindig a maximumot kell hoznunk, elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal. Nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk a rengeteg kapott információt. A szórakoztatáson túl az alkotók nem titkolt célja, hogy az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak és újra merjenek álmodozni és álmodni, ugyanúgy, mint gyerekkorukban.

A történet főhőse Tomi, egymagányos hős”, aki érzi, hogy a világgal, amelyben él, valami nagyon nem stimmel. Épp ezért hajlamos a legbensőbb érzéseit a vagányság álcája mögé rejteni. Apukája elismert tudós, céltudatos és fenemód szigorú, épp ezért nem könnyű megfelelni az elvárásainak…

Az Álomutazót Juronics Tamás rendezte, Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, társai voltak a Kincsem és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint valamint dramaturgként Almási-Tóth András.

A díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező a jelmezeket Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert, Bujdosó Nóra tervezte. Az Álomutazó supervisora a Valami Amerika I., Valami Amerika II., a Társas játék és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor.

A mesemusicalben Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is szerepel.

Jegyek már kaphatók, és aki most két jegyet vesz – a készlet erejéig – ajándék plüssbárányt kap mellé.