Bonnie & Clyde – Megkezdődtek a zenés gengszterrománc olvasópróbái

2018 május 30. szerda, 10:12

A napokban tartották meg az első olvasópróbát a SZFE hallgatóinak részvételével.

Az örökzöld rablólegendát feldolgozó Broadway musical, a Bonnie & Clyde nyár közepén érkezik Magyarországra.  A Budapesti Nyári Fesztivál keretében ősbemutatójára július 13-án és 14-én kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A produkció rendezője Harangi Mária.

Bonnie & Clyde olvasópróba / fotó: Szabadtér.hu

A legendás páros története musicalként kel életre:

Frank Wildhorn zenéjére, Ivan Menchell szövegére (Hubai Gergely fordításában) és Don Black dalszövegeire (Egressy Zoltán fordításában), a látványos mozgás elemekre, prózai jelenetekre, a hangulatos film bejátszásokra építkező, izgalmas látványvilágú musical a történetnek erősen az emberi oldalára fókuszál: a két bűnözővé lett fiatal motivációira, Bonnie Parkerre és Clyde Barrowra és mindazokra, akik szabálytalanul kergetik szabályos álmaikat.

A musical főszerepeit a Városmajori Színpadon Józsa Bettina, Litauszky Lilla, Ódor Kristóf, Jenővári Miklós, Borsi-Balogh Máté, Kurucz Dani, Bori Réka, Széles Flóra, Imre Krisztián és Hajdú Péter alakítja.

A koreográfiát Cortés Sebastián jegyzi, közreműködnek a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Bonnie & Clyde olvasópróba / fotó: Szabadtér.hu

Warren Beatty és Faye Dunaway főszereplésével készült, mára kultikussá vált, 9 Oscar-díjra jelölt film, valamint a legendás életepizódok alapján készült el 2011-ben a sikergyanús Broadway-musical, mely az eredeti történethez és annak utóéletéhez hűen keveri a különböző műfajokat.

A magyarországi ősbemutatót a Csokonai Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész és film szakos hallgatóinak közreműködésével tartják.

Forrás: Szabad Tér Színház