“Jobban hiszek a gesztusokban, mint a szavakban” – Bozsik Yvette válaszolt

2018 június 11. hétfő, 8:06

Bozsik Yvette koreográfus-rendező a kaposvári Cabaret városmajori vendégszereplése kapcsán mesélt a musical időszerűségéről és időtlenségéről is.

A Színház.hu cikkéből:

A kaposvári Csiky Gergely Színház musicalje bekerült a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjába, ahol a nem budapesti, magyar nyelvű színházak legjobbnak ítélt szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadásai versenyeznek egymással. A Cabaret június 23-án, este 9 órától látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Bozsik Yvette nem először találkozik rendezőként a darabbal. 2011-ben a Centrál Színházban már megrendezte a jól ismert történetet, amely eredendően a 1930-as évek lassan, de biztosan fasizálódó Berlinjében játszódik.

Bozsik Yvette / fotó: Horváth Judit

A koreográfus-rendező kiemelte, a Cabaret egy időtlen musical. “Az első alkalommal a mai korba helyeztem a történetet, a kaposvári előadásnál viszont – új díszletekkel és jelmezekkel – kimondottan az 1930-as évek Németországába. A darabválasztásnál fontos szempont volt, hogy a társulat tagjaira a szerepek nagyon jól kioszthatók voltak, ráadásul a Csikyben folyó építkezés miatt az Agóra terének a hangulatához is el tudtam képzelni” – fűzte hozzá és elárulta a két fiatal története mindenképpen jó lehetőség volt Mikecz Estilla és Mohácsi Norbert első színpadi találkozására is, mindkét fiatal színész remekül alakít, de ugyanennyire érdekelte Schneider asszony és Schultz úr találkozása Nyári Szilvia és Kalmár Tamás megfogalmazásában.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb kihívás, nehézség az előadás létrehozásakor, Bozsik Yvette úgy felelt: “A legnagyobb kihívás az volt, hogy mivel másodjára rendeztem, új és érvényes történetet akartam adni. Mivel azóta én is és a körülöttem lévő világ is változott, új hangokat, új gondolatokat, képeket szándékoztam megfogalmazni.”

Úgy véli Mikecz Estilla a Kaposvári Egyetem frissen végzett osztályának egyik legtehetségesebb hallgatója volt. Ez a színésznő első évada a Csiky társulatában. “Korábban dolgoztam vele a Nemzeti Színházban az Éden földönben és Az Úr komédiásaiban. Színészként, énekesként és táncosként is remekül helyt állt, és egy fiatal, életvidám, clown-szerű, energikus Sallyt keltett életre. ”

A teljes interjút ITT olvashatják!

Forrás: Színház.hu