Rockfesztivált rendez a Madách Színház!

2018 június 14. csütörtök, 11:16

A nagyszínpadon mások mellett fellép az Anna and The Barbies, Lovasi András és a Kiscsillag, az AWS és a Useme, a Müller Péter Sziámi AndFriends a Pintér Béla Társulat tagjaival, illetve újra lesz Somló Cirqsz.

A Rocksuli című, új Webber-musical bemutatóját követően szeptember 24-től október 17-ig rockfesztivált rendez a  Madách Színház. A több hetes rendezvényen szakmai beszélgetéseket is szerveznek, az érdeklődők az „Ez mind én vagyok” című sorozatban a Madách Stúdióban meghallgathatják a Tankcsapda tagjainak történeteit, de Müller Péter Sziámival, Pásztor Annával, Bródy Jánossal, Nagy Feróval és Kóbor Jánossal is készül interjú. Klubkoncertek is várnak a Stúdió színpadon Hangácsi Mártontól a Run Over Dogs-ig

A „Rock-járvány” nevet viselő nyitó- és zárórendezvényen énekel majd Détár Enikő, Tóth Andi, Ekanem Bálint, Serbán Attila, Gallusz Nikolett, Koós Réka, Tóth Attila, Vikidál Gyula. A nyitó programot Lovas Gabriella, a záró estet Hencz György állítja színpadra.

Szervezők, alkotók és szereplők / fotó: Madách Színház

Szirtes Tamás igazgató a Rockmúzeumban megrendezett beharangozón kiemelte: „A rockzene a magyar történelem része, mely számomra mindig is több volt mint egy szimpla zenei stílus: rock rajongó voltam és vagyok, folyamatosan csodálom a műfaj változékonyságát, azt, ahogy a rockzene felveszi az adott kor jellemzőjét és gyakorlatilag 1950 óta szól mindenkihez. Kultúrtörténeti jelentőségét se felejtsük el, évtizedek óta hat a társművészetekre, az irodalomra, a képzőművészetre, a zene egyéb ágaira. A magyar rockzene ráadásul az idők során a fiatalság gondolkodását formáló erővé vált.” – tette hozzá Szirtes Tamás, aki elárulta, amikor tavaly bemutatták a Szerelmes Shakespeare című darabot a Madách Színházban, rádöbbentek, Shakespeare-ről hatalmas mennyiségű ismeretanyag halmozódott fel, amit érdemes lenne a nézőkkel is megosztani. Fesztivált szerveztek a szerző tiszteletére Szerelmünk, Shakespeare címmel, ahol személyes történeteket is hallhattak a hazai színjátszás legnagyobb alkotóitól, és ahol rengeteget tanulhattak mindannyian.

Serbán Attila és Tóth Attila Queen és Piramis dalt énekelt a sajtótájékoztatón / fotó: Madách Színház

„Idei bemutatónk a Rocksuli című Andrew Lloyd Webber musical lesz, mely amellett, hogy nagyszerű előadás, sokrétű mű. Egy olyan elit iskolában játszódik, ahol „kocka” gyerekeket nevelnek, a srácok életéből hiányzik az érzés, a felszabaduló erő és végül a rock zene lesz az, melyben megtalálják az életörömöt. Rátaláltunk tehát egy jelentős témára, és logikusan következett, hogy lehetőséget, teret, és alkalmat adjunk a magyar rockzenének. Biztos vagyok benne, hogy a fiataloknak a mai zenekarok ugyanolyan fontosak, mint az én generációmnak anno a kor sztárjai, és ugyanúgy segítenek eligazodni az élet sűrű erdejében.”

Markó Ádám, Müller Péter Sziámi / fotó: Madách Színház

A Rockfesztiválon részt vesz Müller Péter Sziámi is, aki elmesélte: „Számomra  többszörös hazatalálás ez a fesztivál, ugyanis a rock and roll mellett igazán a Madách Színházhoz tartozom. Emlékszem, amikor évtizedekkel ezelőtt a Fekete Lyukban játszottunk a Sziámival, párhuzamosan pedig megírtuk édesapámmal és Tolcsvay Lászlóval a Mária Evangéliumát. Sokan elcsodálkoztak rajta, de szerintem ez a két műfaj nem áll messze egymástól. A Madách Színházban nőttem fel olyan dívák mellett, mint pl. Domján Edit.”

Csatári Bence történész-újságíróként vesz részt a fesztiválon, és mások mellett Nagy Feróval, Bródy Jánossal és Kóbor Jánossal beszélget majd a nézők előtt. Csatári Bence az országban elsőként doktorált rock történelemből, hét könyve jelent meg eddig.

Markó Ádám a Useme tagjaként elárulta, hogy a Madách Színházban tartják majd a banda első akusztikus fellépését. Sipos Örs az AWS frontembere pedig hangsúlyozta: „Gyermekkori hőseinkkel játszhatunk egy színpadon, és ez óriási megtiszteltetés. Számunkra fontos, hogy azt az értéket közvetítsük, amit gyerekkorunkban el- és meghatároztunk. A Madách Színházban átültethetjük a zenénket olyan kulturális térbe, ahol eddig még nem mutatkozhattunk be.”

Somló Dániel / fotó: Madách Színház

Somló Dániel a Somló Cirqsz előadásáról elmondta: „Édesapám, Somló Tamás művészetét képviselem, aki előtt egy emlékkoncert-sorozattal tisztelgünk. Somló Tamás igazi rocker volt. A Modern Art Orchestra-val fogunk megemlékezni a munkásságáról.”

A részletes programot a színház honlapján olvashatják hamarosan, jegyelővétel június 15-től!

A Rocksuli premierjét szeptember 21-én, 22-én és 23-án tartják Krassy Renáta, Gallusz Nikolett, Mahó Andrea, Borbély Richárd, Serbán Attila, Szemenyei János, Kiss Ernő Zsolt, Pesák Ádám, Baranyai Annamária, Balogh Anna, Sánta László és Puskás Péter főszereplésével.

Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok