Csoportterápia – Simon Kornél rendezése a Városmajori Szabadtéri Színpadon

2018 június 15. péntek, 17:59

Június 16-án a tatabányai Jászai Mari Színház mjuzikelkámedijét láthatják a nézők a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Csoportterápiát Simon Kornél rendezte.

Szente Vajk és Galambos Attila mjuzikelkámedijében Pilnay Sára, Dévai Balázs, Lass Bea, Mikola Gergő, Gulyás Hermann Sándor és Ladinek Judit alakítják a főszerepeket. Az előadás díszletét Bátonyi György, jelmezeit Zelenka Nóra tervezte. A koreográfiát Németh Eszter jegyzi.

Fotó: Prokl Violetta

Ajánló a darab elé:

Ha úgy érzed széthullott minden, ami volt, hogy nagy a gond, hogy egy ideje kissé borúsabb az ég, mint volt, akkor irány a csoportterápia. Ha rettegsz attól, hogy megtámad valami betegség, ha csak attól rettegsz, hogy rettegsz, ha félsz, hogy nem tudod ki az, akit szerethetsz, ha már azt sem tudod, ki vagy valójában, akkor irány a csoportterápia.

No de mi van akkor, ha a csoportterápián csak beteg van, orvos egy szál se?

Mi van, ha valaki tévedésből van itt, mert ő csak a színjátszó szakkörbe érkezett?

Hol bujkál az elveszett ikertestvér? Ki lehet-e cserélni az ember hangját?

Létezik-e szerelem első látásra?

Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keres választ a Csoportterápia sok zenével, rengeteg nevetéssel.

Simon Kornél még a premier előtt úgy fogalmazott:Nem most találkozom először a Csoportterápiával, tekintve az ősbemutató óta játszom a Madách Színházbeli előadás egyik főszerepét, illetve én rendeztem a győri előadást. Azt hiszem, az, hogy színészként és rendezőként – teljesen eltérő aspektusból – már nagyon jól ismerem a darabot, különös helyzetet jelent. Most az érdekel elsősorban, hogy a Jászai Mari Színház színészeire igazítva, hogyan tudunk egy új előadást létrehozni. Ebben a darabban nagyon érzékenyen, egy patikamérleg pontosságával mérték ki a szerzők a komikus és a drámai helyzetek egyensúlyát, amitől hihetetlenül humoros, ugyanakkor a drámájával is hatni képes „mjuzikelkámedi” született. Egy bizonyos ponton túl megváltozik a közönség nevetésének minősége, és jó esetben egészen szélsőséges, katartikus hatást vált ki a nézőből a humor és a szereplők drámájának átélése.”

A musical zenéjét Bolba Tamás szerezte, a szövegkönyvet és a dalszövegeket Szente Vajk és Galambos Attila írta.

Forrás: Tatabányai Jászai Mari Színház, tiszatajonline.hu