Michael Jackson életéről készül musical a Broadwayn

2018 június 21. csütörtök, 9:04

A The Michael Jackson Estate és a Columbia Live Stage összefogásának köszönhetően a popikon slágerei a Broadwayn is életre kelnek, a premiert várhatóan 2020-ban tartják.

A kétszeres Pulitzer-díjas Lynn Nottage jegyzi a musical szövegkönyvét, a koreográfus a Tony-díjas Christopher Wheeldon lesz. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mikor várható casting a show szerepeire.

Michael Jackson zenéje már a 2009-es Thriller – Live című színházi produkcióban is hallható volt, az előadást a West Enden játszották. A produkciót csak pár alkalommal tűzték műsorra, de miután ebben az évben minden idők egyik legsikeresebb popsztárja elhunyt, a show ismét óriási népszerűségre tett szert.

Michael Jackson tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző, táncos, és üzletember volt, aki már gyermekkorában, 1966-tól bátyjaival a The Jackson 5 együttes tagjaként koncertezett. 1971-ben szólókarrierbe kezdett, és elképesztő sikerei miatt „a pop királyaként” kezdték emlegetni, 1982-es albuma, a Thriller pl. minden idők legnagyobb példányszámban elkelt lemeze lett.

Jacko egyike azon kevés előadónak, akiket a Rock and Roll Hall of Fame két alkalommal is tagjai közé sorolt, és többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel.

2009. júniusában hunyt el, 50 évesen.

Forrás: Színház.org, Playbill, Wikipedia