Kőszínházba költözik az Aida – Szeptembertől Sopronban látható

2018 július 05. csütörtök, 9:06

Elton John és Tim Rice műve Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével bérletszünetben szeptember 21-én, 22-én és 23-án látható a Soproni Petőfi Színházban.

Aida / Fotó: Soproni Petőfi Színház

Aida / Fotó: Soproni Petőfi Színház

A Soproni Petőfi Színház ajánlója:

Mind a hat Aida-előadás után hosszú percekig felállva ünnepelte a közönség a darabot színpadra állító stábot a fertőrákosi barlangszínházban az elmúlt szezonban. Ezen a játszóhelyen ebből a szempontból szép rekord született, emlékezetes élményt adott a szereplőknek és a nézőknek egyaránt. Pataki András rendező, Szakál Attila díszlettervező, koreográfus már dolgozik azon, a kimondottan a barlangszínházi helyszínre, a játszóhely adottságaira kitalált produkció a soproni teátrumban is megtarthassa egyedülálló díszlet-és látványvilágát, no és persze azt, hogy Húros Annamária jelmezei is ugyanolyan erővel varázsolják el a nézőket ezen a játszóhelyen, mint a barlangszínházban.

A szereplők pedig nagy izgalommal és örömmel készülnek arra, hogy tovább játsszák életük egyik legemlékezetesebb előadását. A produkciót pajzsra emelte a közönség, a kérésükre ősszel bérletszünetben is látható a musical és bekerül a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletbe. Az előadás és az egyik főszereplő, Füredi Nikolett tavaly második lett az Arany Kotta-díj versenyben. Ezt a Viva la Musical! portál hirdeti meg az évad legjobb új fővárosi és vidéki musicalbemutatóit rangsorolva.

Aida / Fotó: Soproni Petőfi Színház

Aida / Fotó: Soproni Petőfi Színház

Augusztus végén már kezdődnek Sopronban a táncpróbák, s addig íme néhány emlékezetes mondat a főszereplőktől, ők miként élték meg a sikert:

Stéphanie Schlesser (Aida): “Akadt olyan este, amikor a könnyeim is folytak a meghatottságtól, miközben ott álltunk együtt a színpadon és szemben velünk az ünneplő közönség. Köszönöm, Sopron!”

Vastag Tamás (Radames): “Megtisztelő a közönség szeretete, az, ahogy fogadtak bennünket és a produkciót. Feledhetetlen élményt kaptam tőlük, az egész stábtól. Az Aida, a hat előadás hangulata egy életre szóló élményt adott számomra.”

Füredi Nikolett (Amneris): “Csodálatos érzés és élmény, hogy a közönség ilyen őszintén, tisztán fejezte ki a szeretetét felénk. Amikor ebben a formában, energiamezőben lehet részese az ember annak, hogy eljutott a nézőhöz mindaz, amit közvetíteni akar, akkor elfelejti a könny-és izzadságcseppeket, mert már más dimenzióba kerül minden.”

Aida / Fotó: Soproni Petőfi Színház

Aida / Fotó: Soproni Petőfi Színház

Szomor György (Zoser): “Mindig nagy élmény, amikor a nézők ennyire megélik mindazt, amit szerettünk volna átadni számukra ezzel a darabbal. A felállva ünneplés azt is jelenti, hogy átért az üzenet, amiért színpadra került az előadás. Ha pedig ezzel katarzist tudunk okozni, az a legcsodálatosabb érzés.”

Papp Attila (Mereb): “Már a premieren áthatott bennünket egy olyan belső energia, töltet, amelytől éreztük: ez a mű itt nem maradhat hatás nélkül. Ennek a csodálatos része az, hogy a közönséget így megérintette, megemelte ez az előadás. Szenzációs volt látni, átélni, hogy minden alkalommal létrejött ez a láthatatlan kapocs a színpad és a nézőtér mezejében. ”

Savanyu Gergely (Aharon): “Jó és felemelő érzés, ha nem csak hallható a siker, hanem látható is a tetszésnyilvánítás. Az Aida a mi részünkről „szerelemgyermek”, ez erős plusz töltetet ad ehhez a szoros kapcsolathoz, amely létrejött most a produkció és a közönség között. “