“Mélyre ásunk a szereplők lelkében” – Harangi Mária a Bonnie & Clyde musicalről

2018 július 10. kedd, 9:00

A nagy sikerű Broadway musical, a Bonnie és Clyde hazai ősbemutatóját július 13-án és 14-én tartják a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Harangi Mária rendezésében.

Az ikonikus gengszterpárosról szóló darab kapcsán sokaknak a tíz Oscar-díjra jelölt film jut az eszébe. Ezért nem véletlen, hogy a Broadway musical magyarországi ősbemutatója filmes eszközökkel is él a színpadon – írja a Híradó.

Harangi Mária / fotó: Szabadtér.hu

Mennyire köszön vissza az előadásból a film hangulata?

Harangi Mária, a darab rendezője az M5 Hétvégi belépő című kulturális magazinjában elmondta: “Egészen más hangulatú, de abban mindenképpen rokon a musicallel, hogy milyen mélyre ás a szereplők lelkében – mesélte, majd hozzátette: “Rengeteg pici, közeli, intim jelenet szerepel a darabban, mind emellett a kaland- és akciójelenetek ki is maradnak. A musicalben egy szerelmespár és a körülöttük lévő emberek próbálnak meg jó döntéseket hozni. Van, akinek sikerül és van, akinek nem” – nyilatkozta.

Jenővári Miklós, Litauszky Lilla / Bonnie & Clyde – olvasópróba / Fotó: Szabadtér.hu

Harangi Mária szerint: “Ha az ember a felületen mozog, akkor ez egy csodálatos szerelmi történet, de itt tényleg közelről, mondhatni nagyító alatt boncolja a zeneszerző a szereplők lelkét, így látjuk, hogy például Bonnie-nak többször is milyen nehéz volt nem lelépni Clyde mellől, vagy azt, hogy Clyde testvérének felesége hogy harcolt Buckért, aki egyébként bandatag volt, és aztán a feleség Blanche is bandatag lett. De látjuk azt a rendőrt is, aki végigüldözte őket és aki egyébként Bonnie gyerekkori szerelme volt. Ő végig abban bízott, hogy az okos, kedves kis Bonnie biztos nem változott az évek során, és végig küzd azért, hogy Bonnie életben maradhasson” – hangsúlyozta a rendező.

Bonnie & Clyde csapat / fotó: Szabadtér.hu

Harangi Mária elárulta, a történetben kőkemény harcot vívnak a szereplők, akik borzasztóan nehéz körülmények között éltek, szinte a nyomor széléről indultak el. A néző valószínűleg majd azon is elgondolkozik , hogyan kellene élni ahhoz, hogy egyszer csak totálisan felboruljon a maradék rend, és létrejöhessen az a helyzet, amikor a fél ország hősként ünnepli ezt a gengszterpárost, akik sok ember ember életét kioltották…

Az előadás magyarországi ősbemutatója a debreceni Csokonai Színház és a Színház-és Filmművészeti Egyetem színész és film szakos hallgatóinak közreműködésével valósul meg, ősztől pedig Debrecenben már teljesen más szereposztásban lesz látható ugyanez az produkció.

A musical főszerepeit a Városmajori Színpadon Józsa Bettina, Litauszky Lilla, Ódor Kristóf, Jenővári Miklós, Borsi-Balogh Máté, Kurucz Dani, Bori Réka, Széles Flóra, Imre Krisztián és Hajdú Péter alakítja. A koreográfiát Cortés Sebastián jegyzi,

A darab jelemez-és díszlettervezője Nagy Viktória két utat jelképező díszletelemet álmodott a forgószínpadra, ami az állandó mozgást és úton levést szimbolizálja.

forrás: hirado.hu/M5/Hétvégi belépő